E oficial. S-a aprobat înființarea Oficiului de Film și Investiții Culturale

de | 27.07.2023 18:44 | Administrație, Economic, Național, Știri

La propunerea Ministerului Culturii, Executivul a adoptat Hotărârea privind organizarea și funcționarea Oficiului de Film și Investiții Culturale, al doilea act normativ necesar pentru repornirea schemei de ajutor de stat pentru susținerea industriei cinematografice instituită prin H.G. nr. 421/2018.

Prin Ordonanța de Urgență a Guvernului nr. 39/2023, s-a creat cadrul legislativ necesar preluării și repornirii schemei de ajutor de stat, în cadrul unei instituții specializate subordonate Ministerului Culturii – Oficiul de Film și Investiții Culturale, iar hotărârea adoptată astăzi detaliază atribuțiile acestei instituții, potrivit comunicatului publicat de MInisterul Culturii. Următoarea etapă va fi adoptarea, prin hotărâre a Guvernului, a procedurii de decontare a proiectelor depuse în cadrul schemei de ajutor de stat și, începând cu data de 30 septembrie 2023, conform termenului prevăzut de OUG nr. 39/2023, Oficiul de Film și Investiții Culturale va prelua administrarea schemei de ajutor de stat și va relua analiza proiectelor restante.

”Mi-am afirmat în varii ocazii sprijinul ferm pentru a reporni programul de cash rebate și a achita datoriile acumulate de statul român față de producătorii de film din țară și din străinătate. Înființarea Oficiului reprezintă un pas esențial pentru atragerea investițiilor naționale și străine în acest sector cultural cu mare impact economic și pe care, împreună cu Guvernul din care fac parte, dorim să îl ducem la bun sfârșit în acest mandat.
Am convingerea că vom reuși să punem în mișcare toate mecanismele necesare pentru ca atât proiectele care așteaptă decontarea cererilor de plată, cât și proiectele rămase în analiză în vederea aprobării finanțării să fie soluționate până la finalul acestui an”, a declarat ministrul Culturii, Raluca Turcan, potrivit comunicatului publicat.

Foto descriptiv. Sură foto: gov.ro

Citiți, de asemenea, pe anchetaonline.ro:

HVNDS urcă pe scena de la Analogue Festival

<span style="color: #333333;font-size: 14pt">Articol scris de </span><a href="https://anchetaonline.ro/autor/ana-vlad/" target="_self">Ana Vlad</a>

Articol scris de Ana Vlad

Articole asemănătoare:

Citește articolele pe același subiecte: Ministerul Culturii