ASF propune plafonarea prețului RCA la nivelul din martie 2022

de | 18.03.2023 18:45 | Știri, După locație, După subiect, Economic, Național

ASF propune plafonarea prețului RCA la nivelul din martie 2022

Autoritatea de Supraveghere Financiară (ASF) anunță că va propune Ministerului Finanțelor Publice plafonarea prețului RCA la nivelul celui din luna martie a anului 2022.

Reprezentanții ASF au spus că vor să fie stabilitate pe piața RCA.

Societăţile de asigurări vor folosi tarifele din urmă cu un an de zile. Am avut discuţii cu principalele societăţi de asigurări ca pentru următoarea perioadă să se raporteze la tarifele efectiv practicate în urmă cu un an de zile. Mai mult, pentru a veni în sprijinul cetăţenilor care doresc să-şi facă o poliţă RCA, Autoritatea va renunţa la taxa de 1% pe care o aplică asigurătorilor. Cam astea sunt principalele propuneri pe care noi, luni, le vom înainta Ministerului de Finanţe. Vrem să avem stabilitate pe piaţa RCA, nu vrem să mai crească tarifele pe piaţă”, a declarat Valentin Ionescu, director general în cadrul ASF, la un post TV, potrivit news.ro.

Potrivit directorului Valentin Ionescu, în acest fel, tarifele pentru polițele RCA ar urma să fie mai mici decât cele din ultimele luni.

ASF a retras licența Euroins! Cum vor fi afectați clienții companiei

Amintim că Autoritatea de Supraveghere Financiară (ASF) a anunțat, în mod oficial, vineri, retragerea autorizației de funcționare a companiei Euroins din România. ASF a precizat că a constatat indiciile stării de insolvență.

De asemenea, autoritatea comunică faptul că s-a hotărât promovarea unei cereri pentru deschiderea procedurii de faliment și numirea Fondului de Garantare a Asiguraților (FGA) „ca administrator interimar al societății, cu sarcina de a asigura administrarea și conducerea activității asigurătorului și adoptarea măsurilor necesare pentru conservarea patrimoniului”.

Consiliul Autorităţii de Supraveghere Financiară (ASF) a decis să retragă autorizaţia de funcţionare a societăţii Euroins România, constatând indiciile stării de insolvenţă a companiei. Consiliul a mai hotărât promovarea de către ASF a unei cereri pentru deschiderea procedurii de faliment şi numirea Fondului de Garantare a Asiguraţilor (FGA) ca administrator interimar al societăţii, cu sarcina de a asigura administrarea şi conducerea activităţii asigurătorului şi adoptarea măsurilor necesare pentru conservarea patrimoniului. Atribuţiile conducerii societăţii se suspendă de drept. Mandatul FGA încetează la numirea lichidatorului judiciar”, arată ASF.

Cum vor fi afectați clienții companiei

Euroins este a patra companie de asigurări care intră în insolvență, în ultimii 8 ani, în România, după stra în 2015, Carpatica în 2016, City Insurence în 2021.

Intrarea în insolvență a Euroins reprezintă o lovitură pentru 2,5 milioane de români care sunt asigurați la această companie, după ce preţurile poliţelor RCA au crescut cu 71% anul trecut. Prin urmare, în următoarele luni trebuie să ne așteptăm la noi creșteri ale prețurilor RCA, potrivit specialiștilor în domeniu.

Cei 2,5 milioane de șoferi români vor fi despăgubiţit de Fondul de Garantare a Asigurărilor, respectiv din bugetul românilor.

Citiți, de asemenea, pe anchetaonline.ro:

Proteste spontane în Franța, după ce Macron a forțat adoptarea legii ce vizează creșterea vârstei de pensionare!

<span style="color: #333333;font-size: 14pt">Articol scris de </span><a href="https://anchetaonline.ro/autor/ana-maria-tomescu/" target="_self">Ana Maria Tomescu</a>

Articol scris de Ana Maria Tomescu

Editor și autor de content media, cu 6 ani de experiență în presa online, autor a peste 5000 de titluri, specialist PR și social media. Absolvent al Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării, cu master în Științele Comunicării.

Articole asemănătoare:

Citește articolele pe același subiecte: ASF | Euroins