Proteste spontane în Franța, după ce Macron a forțat adoptarea legii ce vizează creșterea vârstei de pensionare!

de | 16.03.2023 23:23 | Știri, Eveniment, Județean

Proteste spontane au izbucnit în Franța, la care participă mii de oameni care au ieșit în Place de la Concorde din Paris, vizavi de Parlamentul Franței, după ce președintele Emmanuel Macron a luat decizia de a utiliza procedura constituțională 49:3 pentru a forța adoptarea proiectului de majorare a vârstei de pensionare, scrie BBC. Aceștia au fost evacuați de polițiști din cauza voilențelor, conform mediafax.ro.

CRS – brigada antirevoltă a poliției franceze a evacuat majoritatea protestatarilor din Place.

De asemenea, Poliția ar fi tras cu gaze lacrimogene asupra protestatarilor și șiruri de polițiști cu scuturi și bastoane au avansat spre piață.

Câteva mii de protestatari au fost adunați lângă podul care duce la Adunarea Națională și au aprins câteva focuri de tabără, potrivit sursei citate.

Bastien, un protestatar în vârstă de 18 ani este de părere că decizia guvernului de a invoca 49:3 este „nedemocratică”.

Vom da foc la țară… la propriu”, precizează acesta.

Drumurile vor fi blocate, căile ferate vor fi blocate… Sper că în această seară nu vom asista la revolte, dar s-ar putea, din păcate, să vedem revolte”.

Conform France Bleu, proteste spontane au apărut în orașele Amiens și Lille.

Sursa Foto mediafax

Citiți, de asemenea, pe anchetaonline.ro

Argeșean de 23 de ani – încarcerat după ce a condus fără permis!

<span style="color: #333333;font-size: 14pt">Articol scris de </span><a href="https://anchetaonline.ro/autor/raluca-balasa/" target="_self">Raluca Bălașa</a>

Articol scris de Raluca Bălașa

Studentă a Facultății de Științe ale Educației, Științe Sociale și Psihologie, Jurnalism, pasionată de fotografie și content media, voluntară în cadrul redacției UPIT Media.

Articole asemănătoare:

Citește articolele pe același subiecte:

Ultimele articole