Un ofițer de poliție a falsificat probe în dosare care vizau o grupare specializată în infracţiuni cu violenţă!

de | 23.01.2024 19:24 | Știri, Eveniment

Un ofiţer de poliţie judiciară din Bacău a fost arestat după ce a fost acuzat că a falsificat probe în dosare care vizau o grupare specializată în infracţiuni cu violenţă

Ofițerul de poliție a fost arestat pentru 30 de zile, alături de alte trei persoane. El este acuzat că ar fi falsificat, încă din 2019, probe în diferite dosare care vizau o grupare specializată în infracţiuni cu violenţă şi a refuzat să administreze probe.

La data de 16 ianuarie a.c., ofiţeri de poliţie judiciară din cadrul Direcţiei Generale Anticorupţie – Serviciul Judeţean Anticorupţie Bacău au pus în executare două dintre mandatele de percheziţie domiciliară emise într-un dosar penal instrumentat sub coordonarea procurorului de caz din cadrul Parchetului de pe lângă Curtea de Apel Bacău. În această cauză penală, instanţa competentă a dispus luarea măsurii arestului preventiv pentru o perioadă de 30 de zile faţă de patru inculpaţi, trei fără calitate specială şi un ofiţer de poliţie judiciară din cadrul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Bacău”, a precizat Direcţia Generală Anticorupţie, într-un comunicat de presă.

Potrivit anchetatorilor, polițistul i-a sprijinit pe membrii grupării în sarcina căruia s-au reţinut infracţiunile de favorizarea făptuitorului şi fals intelectual.

În calitate de lucrător de poliţie judiciară în cadrul IPJ Bacău, în exercitarea atribuţiilor de serviciu referitoare la instrumentarea mai multor dosare înregistrate la Parchetul de pe lângă Judecătoria Oneşti, în scopul împiedicării tragerii la răspundere penală a membrilor grupării „Mîrza“ şi în vederea îngreunării cercetărilor penale, a falsificat probe rezultate din anchetă şi a omis, cu intenţie, să administreze probele necesare justei soluţionări a cauzelor, omisiune care a avut drept consecinţă, în unele cazuri, împlinirea termenului de prescripţie a răspunderii penale”, scrie DGA. 

sursă foto olt-alert.ro/ descriptiv.

Citiți, de asemenea, pe anchetaonline.ro

Pieton de 72 de ani spulberat de mașină în Argeș! Este transportat de urgență la spital!

<span style="color: #333333;font-size: 14pt">Articol scris de </span><a href="https://anchetaonline.ro/autor/raluca-balasa/" target="_self">Raluca Bălașa</a>

Articol scris de Raluca Bălașa

Studentă a Facultății de Științe ale Educației, Științe Sociale și Psihologie, Jurnalism, pasionată de fotografie și content media, voluntară în cadrul redacției UPIT Media.

Articole asemănătoare:

Citește articolele pe același subiecte:

Ultimele articole