Coșmarul revine! OMS cere reintroducerea măștilor de protecție!

de | 13.07.2022 22:49 | Știri, După locație, După subiect, Eveniment, Național

Organizația Mondială a Sănătății a făcut un anunț, miercuri, în contextul creșterii numărului de cazuri de Covid, în toată lumea. OMS spune că virusul încă „circulă liber” și că pandemia nu s-a încheiat.

Directorul OMS, dr. Tedros Adhanom Ghebreyesus, susține că numărul deceselor din întreaga lume este inacceptabil de mare și că statele ar trebui să reintroducă obligativitatea purtării măștii de protecție.

Sunt îngrijorat de faptul că cazurile de Covid-19 continuă să crească, punând și mai multă presiune asupra sistemelor de sănătate și a lucrătorilor din domeniul sănătății. Sunt, de asemenea, îngrijorat de tendința de creștere a deceselor”, a declarat Tedros Adhanom Ghebreyesus.

De asemenea, șeful OMS spune că guvernele trebuie să „implementeze măsuri de protecție”, precum testarea preventivă și obligativitatea purtării măștii de protecție.

Noile valuri ale virusului demonstrează din nou că pandemia de Covid-19 nu s-a încheiat nici pe departe.(…) Suntem într-o poziție mult mai bună decât la începutul pandemiei. Desigur, au fost multe progrese. Avem instrumente sigure și eficiente care previn infecțiile, spitalizările și decesele. Cu toate acestea, nu ar trebui să le luăm de la sine înțeles”, a adăugat directorul OMS.

Câte cazuri de COVID s-au înregistrat în România

Și în România a crescut numărul cazurilor de COVID. Miercuri, 13 iulie, au fost confirmate 3.777 cazuri noi, iar 4 persoane au murit din cauza SARS – CoV – 2 (COVID – 19).

În țara noastră, de la debutul pandemiei și până astăzi, au fost înregistrate 2.949.951 de cazuri de îmbolnăviri și 65.801 de decese.

Foto Digi 24

Citiți, de asemenea, pe anchetaonline.ro:

NEWS! Doctorul Găitan a vrut să își bată șefa de secție azi!

<span style="color: #333333;font-size: 14pt">Articol scris de </span><a href="https://anchetaonline.ro/autor/ana-maria-tomescu/" target="_self">Ana Maria Tomescu</a>

Articol scris de Ana Maria Tomescu

Editor și autor de content media, cu 6 ani de experiență în presa online, autor a peste 5000 de titluri, specialist PR și social media. Absolvent al Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării, cu master în Științele Comunicării.

Articole asemănătoare:

Citește articolele pe același subiecte: OMS