Cei care au fost „trași în piept” de Horeca, de-a lungul timpului, nu vor mai trece prin asta.
O schimbare se va produce în industria restaurantelor, după ce comisarii de la Protecția Consumatorilor au anunțat că va fi emis un nou ordin prin care patronii fast-foodurilor și restaurantelor vor fi nevoiți să afișeze rețetele și cantitățile utilizate la prepararea mâncărurilor.
Decizia a fost luată în urma verificărilor făcute în acest domeniu și care au scos la lumină faptul că cei mai mulți dintre clienți nu erau informați în mod corect în privința cantităților ingredientelor.
Unde vor fi afișate informațiile
Prin urmare, fast-foodurile și restaurantele vor afișa pe panouri, cât de poate de lizibil, cantitatea de grăsimi saturate, valoarea energetică, valoare de zaharuri și de sare a fiecărui preparat. De asemenea, panourile vor fi amplasate cât mai vizibil, fără să fie ascunse, cu sau fără intenție, de reclame ori fotografii.
Această regulă se va aplica și în cazul livrărilor la domiciliu, dar în acest caz, informațiile vor fi disponibile pe site-urile restaurantelor.
Foto Suceava News
Citiți, de asemenea, pe anchetaonline.ro:
ProTV: Dacia ar putea păstra doar 700 de angajați din cei 13.000