OUG care prevede creșterea salariilor pentru bugetari – adoptată vineri

de | 25.08.2022 20:35 | După locație, După subiect, Economic, Național, Știri

În ședința de Guvern care va avea loc vineri, executivul va aproba majorarea salariilor pentru bugetari, conform ordinii de zi furnizate de Guvern.

Prin urmare, începând cu luna august ar urma să se acorde un sfert din diferența dintre salariul de bază prevăzut de Legea-cadru nr. 153/2017 pentru anul 2022 şi cel din luna decembrie 2021.

Creșterea salariilor a fost motivată prin inflație și din cauza crizei care a fost generată de pandemia de COVID-19.

De asemenea, o altă ordonanță de urgență prevede luarea unor măsuri temporare referitoare la ocuparea funcţiilor publice prin transfer la cerere.

Prin proiectul de act normativ se reglementează norme care să faciliteze o mai bună organizare şi planificare a resurselor umane din administraţia publică, în perioada în care este suspendată ocuparea prin concurs sau examen a posturilor vacante sau temporar vacante, în temeiul OUG nr. 80/2022, în acest context, acordul conducătorului autorităţii sau instituţiei publice în care sunt numiţi funcţionarii publici devenind obligatoriu în cazul în care funcţionarul public se transferă în altă autoritate sau instituţie publică”, se arată în nota de fundamentare a proiectului.

Foto Evenimentul Zilei

Citiți, de asemenea, pe anchetaonline.ro:

Apare o nouă taxă pentru români

<span style="color: #333333;font-size: 14pt">Articol scris de </span><a href="https://anchetaonline.ro/autor/ana-maria-tomescu/" target="_self">Ana Maria Tomescu</a>

Articol scris de Ana Maria Tomescu

Editor și autor de content media, cu 6 ani de experiență în presa online, autor a peste 5000 de titluri, specialist PR și social media. Absolvent al Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării, cu master în Științele Comunicării.

Articole asemănătoare:

Citește articolele pe același subiecte: COVID-19

Ultimele articole