anchetaonline.ro

Păzea, hoţi de lemne! 45 de pistoale Glock noi pentru pădurarii argeşeni

de | 11.07.2022 16:47 | Administrație

După ce la începutul anului le-a cumpărat pădurarilor din judeţ haine noi, Direcţia Silvică Argeş a pornit din nou la shopping pe SICAP, de această dată pentru a le cumpăra pistoale cu care să îşi facă meseria şi să se apere de hoţii de lemne.

S-au dus vremurile când silvicultorii umblau cu puşca pe umăr prin pădurile judeţului. Acum, când atacurile la adresa pădurarilor s-au înmulţit şi au devenit tot mai violente, aceştia se apără cu pistolul, armă mai uşor de manevrat care poate face diferenţa în confruntarea cu cei care jefuiesc pădurile. Astfel, recent Direcţia Silvică a achiziţionat 45 de pistoale letale cu glonț calibru 9 mm cu tot cu toc pentru centură, precum şi 1530 de cartușe cu glonț de acelaşi calibru. La licitație au participat două firme cunoscute pe piață și anume Transcarpat Sportours Internațional SRL, și Lotus Distribution & Service SRL, dar şi  o a treia societate specializată în vânzarea de arme, House of Guns International.

Vânzătorii de arme s-au duelat la CNSC

Între Transcarpat Sportours Internațional SRL şi Lotus Distribution & Service se pare că există o veche rivalitate pe piaţa licitaţiilor de arme, confruntările lor fiind de multe ori soluţionate de Consiliul Naţional pentru Soluţionarea Contestaţiilor. Şi în acest caz atribuirea a fost tranşată abia după soluţionarea unei contestaţii depuse de Transcarpat Sportours Internațional SRL, a cărei ofertă a fost respinsă ca fiind inadmisibilă.

Reprezentanţii Transcarpat Sportours Internațional SRL au cerut anularea rezultatului iniţial al procedurii, acceptarea ofertei sale şi respingerea ca inadmisibilă a ofertei firmei concurente şi emiterea unui nou raport al procedurii „în care să fie înscrise în mod obiectiv modalitățile de îndeplinire a cerințelor tehnice impuse și realitatea prețului ofertat, cu consecința respingerii ofertei Lotus Distribution & Service SRL ca neîndeplinind criteriile de calificare și selecție și nici cerințele tehnice” – după cum se arată în contestaţie.

Pădurile Argeşului – apărate cu pistoale Glock

După analizarea tuturor documentelor, CNSC a decis să respingă „ca nefondate capetele de cerere din contestația depusă de Transcarpat Sportours International SRL, în contradictoriu cu Regia Națională a Pădurilor Romsilva RA prin Direcția Silvică Argeș, vizând actele autorității contractante considerate nelegale”. În aceste condiţii, contractul a fost semnat cu firma Lotus Distribution & Service S.R.L, pentru suma de 85.410 lei (fără TVA).

pistoale glock 9 mm_1

Firma Lotus Distribution & Service este armurierul în România al companiei Glock GmbH Austria, ceea ce înseamnă că pădurarii argeşeni vor primi pistoale Glock noi. Pistoalele Glock se reg[sesc în dotarea armatelor, poliţiilor şi trupelor speciale din peste 100 de ţări, producţia depăşit 7.000.000 de bucăţi. În ţara noastră, un număr apreciabil de pistoale Glock se află în dotarea Ministerului Administraţiei şi Internelor (din 1995), a Armatei Române, a Poliţiilor Locale, dar şi a altor instituţii cu atribuţii în domeniul apărării naţionale.

 

Citiţi, de asemenea, pe anchetaonline.ro:

Ginerele primarului Poșircă, ofițer de Poliție Economică – încătușat pentru luare și dare de mită!

<span style="color: #333333;font-size: 14pt">Articol scris de </span><a href="https://anchetaonline.ro/autor/nadia-ciochina/" target="_self">Nadia Ciochina</a>

Articol scris de Nadia Ciochina

Jurnalist de investigații și editor, cu 19 experiență în presă, autor și coordonator pentru numeroase proiecte media.

Articole asemănătoare:

Citește articolele pe același subiecte: CNSC | Direcţia Silvică Argeş | Lotus Distribution | Romsilva | Sicap