Papa Francisc: ”A fi homosexual nu este o infracţiune”

de | 25.01.2023 19:42 | Știri, După locație, După subiect, Lifestyle, Național

Într-un interviu pentru Associated Press (AP) papa Francisc şi-a reiterat poziţia conform căreia Biserica Catolică nu ar trebui să fie ostilă cu persoanele gay. Acesta a argumentat explicând că legile din multe ţări care incriminează homosexualitatea sunt ”nedrepte”, transmite miercuri agenţia ANSA, potrivit Agerpres.

Totodată, papa Francisc, a spus, potrivit sursei citate, că: ”A fi homosexual nu este o infracţiune”, precizând că unii episcopi catolici care susţin legi ce incriminează sau discriminează persoanele LGBTQ greşesc. Ba mai mult, potrivit sursei citate, liderul de la Vatican a adăugat că aceşti reprezentanţi ai bisericii ar trebui ”să aibă un proces de conversie” şi să manifeste ”sensibilitatea” pe care ”Dumnezeu o are pentru fiecare dintre noi”. În anul 2013, la scurt timp după ce a venit la Vatican, papa Francisc a dat celebrul răspuns ”cine sunt eu să judec?” când a fost întrebat în legătură cu homosexualii catolici. Papa pledează de multă vreme pentru o tolerare a persoanelor gay.

Sursă foto: europafm.ro.

Citiți, de asemenea, pe anchetaonline.ro:

Ciclon polar în România! Ninsori puternice și ger

<span style="color: #333333;font-size: 14pt">Articol scris de </span><a href="https://anchetaonline.ro/autor/ana-vlad/" target="_self">Ana Vlad</a>

Articol scris de Ana Vlad

Articole asemănătoare:

Citește articolele pe același subiecte: Papa Francisc