Părintele Arhimandrit Caliopie Ichim: ”Voi transmite să adăugăm ca o prioritate problema persoanelor cu autism”

de | 03.04.2024 19:54 | Pitești, Lifestyle

  • Arhiepiscopia Argeșului și Muscelului, reprezentată la evenimentul caritabil de la Filarmonica Pitești

Evenimentul caritabil ”Zâmbet în Autism – Împreună de ziua lor”, organizat luni seară de Asociația Părinților Copiilor cu Autism Argeș împreună cu partenerii, la Filarmonica Pitești, s-a bucurat de prezența a numeroase oficialități, printre care reprezentantul Arhiepiscopiei Argeșului și Muscelului, Părintele Arhimandrit Caliopie Ichim, și reprezentantul Protopopiatului Pitești, preot Laurențiu Dinu.

În mesajul său, Preacuviosul Părinte Arhimandrit Caliopie a transmis binecuvântarea Înaltpreasfințitului Părinte Calinic, Arhiepiscopul Argeșului și Muscelului, manifestându-și deschiderea față de problemele întâmpinate de persoanele cu autism și subliniind că va face demersuri ca acestea să devină o prioritate în activitatea Arhiepiscopiei, se arată în comunicatul transmis presei de Asociația Părinților Copiilor cu Autism Argeș. Acesta a încurajat cu multă dragoste și căldură părinții copiilor și adulților cu autism, spunând că ”Dumnezeu lucrează minunat în rândul lor”.

”Vă aduc binecuvântarea Înaltpreasfințitului Arhiepiscop Calinic”

”Vă aduc binecuvântarea Înaltpreasfințitului Arhiepiscop Calinic, cu întreaga compasiune, dar și susținere pentru această cauză atât de sensibilă. Vă mărturisesc că este un moment foarte emoționant pentru mine, nu mi s-a mai întâmplat, și vreau să vă mulțumesc că m-ați invitat pe scenă după acești prea minunați copii. Vă mărturisesc că nu am avut până acum ocazia să asist la un adevărat spectacol susținut de acești copii, înțeleg că este vorba și despre maturi în această situație, mă consider oarecum vinovat că am venit din afara problemei, noi ar fi trebuit să o știm mai bine sau să o tratăm cu mai multă atenție. Dar ca o scuză, că înțeleg că problemele acestea se încadrează în categoria persoanelor cu dizabilități. Noi suntem cei care asistăm, susținem, educăm și contribuim la dezvoltarea persoanelor cu dizabilități, ne referim la cei cu handicapul numit surdo-mut și al nevăzătorilor. Însă, iată că e cazul să adăugăm în preocupările noastre directe și aceste persoane, mai ales că, așa cum am auzit vorbindu-se aici, Dumnezeu lucrează minunat în rândul lor și au fost enumerate aici câteva nume importante ale omenității cu o contribuție foarte mare, genii și oameni remarcabili”, a arătat Părintele Arhimandrit Caliopie Ichim, potrivit sursei citate.

”Dumnezeu are un plan special cu oamenii pe care El i-a creat”

Totodată, acesta a mai precizat în completare: ”Este clar că versetul pe care îl întâlnim în Sfânta Scriptură, la Evanghelistul Ioan, este unul extrem de îndreptățit, o să-l reproduc imediat, și arată, așa cum am spus, că Dumnezeu are un plan special pe care îl realizează cu oamenii pe care El i-a creat și rânduiește să fie fiecare așa cum El știe. Versetul este un răspuns la întrebarea pe care o primește: care este cauza unei suferințe, care este cauza unei stări? sigur, nu una avantajoasă. În care Iisus răspunde: ”Este motivul ca Dumnezeu să se slăvească și în așa ceva”. Deci, și în felul acesta lucrează Dumnezeu, cum am spus, și se cuvine ca nici unul dintre noi să nu se supere, să nu fie nici măcar mâhnit pentru ceea ce întâmpină în viață”.

”Credința puternică și sacrificiul mamei, două puncte extraordinare de sprijin”

”Pentru că foarte frumos a cântat fetița aici pe scenă, cele două piese foarte frumoase, una care vine și din interiorul Bisericii – ”Ridica-voi ochii mei la Ceruri de unde va veni ajutorul meu” și melodia despre mamă, cele două puncte extraordinare de sprijin pe care le au, în special, acești copii. Pe de o parte, credința puternică în Dumnezeu, fără de care nici unul dintre noi nu poate să facă ceva și să se mențină pe acest pământ și, de asemenea atât de important și de foarte multe ori neconsiderată la adevărata valoare, importanța și interacțiunea mamei, intervenția, sprijinul pe care ea îl acordă și sacrificiul pe care îl face pentru ca acești copii să se bucure de întreaga atenție. Am auzit și despre cazuri de mame care sunt părăsite într-o mare tristețe, privind situația de către tați, rămânând mame singure și, iată, dacă ne uităm la acești copii, trebuie neapărat să ne uităm și la mamele care, în primul rând, sunt foarte îndurerate, dar care sunt lipsite de sprijin moral, spiritual, care au nevoie de întreaga noastră devoțiune”, a mai precizat Părintele Arhimandrit Caliopie Ichim.

”Dorim să sprijinim cu adevărat ceea ce faceți”

”Și, cu această ocazie, reiau ideea de la început și spun aici, cum am auzit spunându-se: ”Vă asigurăm de întregul nostru sprijin”, spun și eu că de astăzi înainte, problema aceasta, la care în seara aceasta asistăm și o vedem dezvăluindu-se, problema aceasta trebuie să devină și pentru noi, cei din Biserică, pentru Arhiepiscopia Argeșului și Muscelului, o să transmit Înaltpreasfințitului Calinic această impunere care vine din ceea de se întâmplă aici, în seara aceasta, și ni se dezvăluie, să se adauge ca o prioritate pentru activitățile noastre și să sprijinim cu adevărat ceea ce faceți, lucru pentru care vă mulțumim și vă admirăm pe toți cei care sunteți implicați. În primul rând, părinții, și apoi cei care au organizat în mod oficial și se ocupă de ceea ce este foarte-foarte important și înseamnă sufletul atât de valoros și unic. Sufletul este ceea ce contează pentru noi, pentru că este ceea ce rămâne, este nemuritor și noi de el trebuie să avem mare-mare grijă indiferent de felul în care se împachetează, indiferent de rang, de nivel, de situație, de sănătate ș.a.m.d.”.

”Rugăm pe Dumnezeu ca rugăciunea rostită ”Ridica-voi ochii mei la Ceruri de unde va veni ajutorul meu” să fie o rugăciune care să se împlinească în fiecare zi în viețile dumneavoastră, a celor care trudiți și, sigur, a celor care sprijină, în viețile noastre, ale tuturor. Să ne dea Dumnezeu sănătate și înțelepciune și să fim mult mai atenți și mai dispuși să dăm în aceste situații care țin, am spus și repet, și vreau să reținem acest lucru, țin numai de voia lui Dumnezeu. Doamne-ajută!”, a încheiat Părintele Arhimandrit Caliopie Ichim.

Sursă video și foto: Asociația Părinților Copiilor cu Autism Argeș.

Citiți, de asemenea, pe anchetaonline.ro:

În Poiana Culturală de la Câmpulung Muscel. 25 de spectacole artistice de muzică, teatru și poezie

<span style="color: #333333;font-size: 14pt">Articol scris de </span><a href="https://anchetaonline.ro/autor/ana-vlad/" target="_self">Ana Vlad</a>

Articol scris de Ana Vlad

Articole asemănătoare: