Parlamentul a votat. Important pentru acești părinți: puteți lucra 4 zile pe lună de acasă!

de | 28.06.2023 17:50 | Știri, Administrație, Județean, Național, Politic

Veste bună pentru părinții copiilor în vârstă de până la 11 ani: aceștia pot cere program flexibil la locul de muncă. Mai precis o modificare aprobată în Cameră prevede ca salariatul, din mediul privat sau bugetar, poate beneficia, la cerere, de 4 zile pe lună de muncă la domiciliu sau în regim de telemuncă. Anunțul vine de la unul dintre inițiatorii modificărilor legislative, senatorul Alina Gorghiu, președintele PNL Argeș.

Părinții cu copii în vârstă de până la 11 ani pot cere program flexibil de lucru. Propunerea legislativă, inițiată de senatorul PNL, Alina Gorghiu, împreună cu mai mulți colegi parlamentari PNL, a fost votată, astăzi, și de plenul Camerei Deputaților, Cameră decizională. Asta după ce la sfârșitul lunii mai a primit și votul senatorilor.

”Viață profesională sau viață familială? Este întrebarea pe care tot mai multe familii tinere o iau în calcul atunci când vor să aibă un copil. Una firească, de altfel. Cunoaștem cu toții realitatea. Responsabilitățile părinților cu copii mici sunt multe. Iar atunci când un tânăr părinte are program de lucru prelungit sau care nu e fix, cu o piață a muncii în continuă schimbare, situația devine și mai anevoioasă. Lucrurile pot fi, însă, puse pe făgașul normal. Nu cu declarații, nu cu intenții, ci cu măsuri bine țintite, cu implicarea mult mai activă a autorităților publice, cu legi care să sprijine familiile cu copii. Care să asigure și să stabilească echilibrul atât de necesar azi între viața profesională și cea privată”, arată Alina Gorghiu, potrivit comunicatului transmis.

Proiectul, spre promulgare

Legea care oferă posibilitatea salariatului, din mediul privat sau bugetar, de a beneficia, la cerere, de 4 zile pe lună muncă la domiciliu sau în regim de telemuncă este un pas necesar, mai arată senatorul PNL.

”Transpunem nu doar o directivă europeană, dar ne înscriem astfel și în direcțiile stabilite în programul de guvernare privind sprijinirea familiilor cu copii.

Criza demografică rămâne una dintre marile probleme ale României. Și nu este una nouă. De peste 30 de ani, sporul natural este negativ. În ultimii doi ani, s-au înregistrat cele mai puține nașteri din ultimul secol. 1 din 5 cupluri din România se luptă cu infertilitatea. În politicile publice, sunt multe de reparat, multe de construit.

Iar această nouă lege, care pleacă spre promulgare, este un semnal bun că dacă se vrea, dacă există consens, lucrurile merg în direcția sănătoasă. Mulțumesc deputaților pentru votul responsabil de astăzi și am încredere că vor acționa la fel și în privința altor propuneri legislative similare: TVA redus la 5% la produse pentru copii sau accesul cu prioritate pentru femei însărcinate sau persoane însoţite de copii cu vârsta pană la 5 ani. Indiferent de la ce partid e inițiatorul, trebuie să primeze interesul cetățeanului, nu cel politic”, arată Alina Gorghiu, potrivit sursei citate.

Camera Deputaţilor a adoptat proiectul de lege, în calitate de for decizional şi astfel legea merge la promulgare.

Foto descriptiv. Sursă foto: officedirect.ro.

Citiți, de asemenea, pe anchetaonline.ro:

Ministrul Justiției, Alina Gorghiu: ”De astăzi, orice act sexual cu un minor sub 16 ani este incriminat ca viol!”

<span style="color: #333333;font-size: 14pt">Articol scris de </span><a href="https://anchetaonline.ro/autor/ana-vlad/" target="_self">Ana Vlad</a>

Articol scris de Ana Vlad

Articole asemănătoare:

Citește articolele pe același subiecte: Alina Gorghiu

Ultimele articole