anchetaonline.ro

Pastilele de iod- insuficiente! România va produce în regim de urgență, în cazul unui accident nuclear

de | 06.03.2022 23:24 | Național

După ce forțele militare ruse au preluat controlul asupra centralei nucleare de la Zaporojie, din sud-estul Ucrainei, teama de un accident nuclear este în creștere în rândul românilor.

Premierul Nicolae Ciucă a precizat că până acum nu au fost înregistrate depășiri ale nivelului de radiație, dar că vor fi luate măsuri de precauție.

„Până în acest moment nu există depăşiri ale nivelului de radiaţie. Ca atare, revenind la ceea ce trebuie să facă Guvernul, Guvernul este în măsură să ia măsurile care se pretează pentru o astfel de situaţie, măsuri de precauţie, astfel încât să putem să venim şi să reacţionăm într-o prezumtivă situaţie de acest fel”, a specificat Nicolae Ciucă.

Premierul a specificat că instituția Guvernului a luat legătura cu firmele autohtone pentru producerea în regim de urgenţă a pastilelor de iod.

„În momentul de faţă există un anumit număr de pastile de iod, el este insuficient, motiv pentru care, la nivelul Ministerului Sănătăţii s-a luat legătura cu producătorii noştri de medicamente, astfel încât în regim de urgenţă să poată să producă astfel de pastile”, a adăugat premierul.

Ministrul Mediului, Apelor şi Pădurilor, Tanczos Barna, a anunţat că nivelul radiaţiilor este în parametrii normali, iar radioactivitatea este monitorizată în fiecare oră cu 58 de aparate de măsurare la nivel naţional.

Citește articolele pe același subiecte:
<span style="color: #333333;font-size: 14pt">Articol scris de </span><a href="https://anchetaonline.ro/autor/ana-maria-tomescu/" target="_self">Ana Maria Tomescu</a>

Articol scris de Ana Maria Tomescu

Editor și autor de content media, cu 6 ani de experiență în presa online, autor a peste 5000 de titluri, specialist PR și social media. Absolvent al Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării, cu master în Științele Comunicării.

Articole asemănătoare: