Patroana restaurantului Capitol reclamă comportamentul angajaţilor de la Vama Piteşti

de | 01.02.2024 19:00 | Din ediția tipărită, Economic, Importante, Pitești

Patroana restaurantului Capitol reclamă comportamentul angajaţilor de la Vama Piteşti:
„Au chemat Garda de Mediu şi OPC pentru două aparate de aer condiţionat şi 15 boluri de plastic!”

Patroana complexului Capitol din Piteşti, Mariana Rambela, a avut parte de o experienţă de-a dreptul traumatizantă la sfârşitul anului trecut, la Vama Piteşti. Femeia de afaceri acuză lipsa de profesionalism şi comportamentul deplasat al angajaţilor Biroului Vamal Piteşti, care prin acţiunile lor au pus în pericol chiar sănătatea soţului său, aflat la un pas să se accidenteze grav în curtea instituţiei, unde a fost nevoit să descarce personal un container.

„Au chemat Protecţia Consumatorului că dacă intră bolurile alea în bucătărie!”

Spre finalul anului trecut, Mariana Rambela a efectuat o deplasare în Dubai, aceasta fiind atât o vacanţă pentru ea, cât şi o călătorie de afaceri. Şi asta, pentru că, la fel ca în fiecare an, merge în luxosul oraş din Emirate pentru a achiziţiona decoraţiuni şi mobilier ca să-şi doteze restaurantele de nunţi şi alte evenimente după cele mai noi tendinţe.

Ca şi în trecut, produsele achiziţionate le-a trimis în ţară într-un container, pentru care a efectuat operaţiunile vamale în portul Constanţa la intrarea în ţară, urmând să definitiveze aceste proceduri la Biroul Vamal Piteşti. Numai că, supăraţi probabil pentru că sunt nevoiţi să muncească în ultimele zile ale anului, respectiv între Crăciun şi Revelion, angajaţii de la Vama Piteşti au făcut un adevărat circ din ceea ce trebuia să fie o banală operaţiune.

Pe data de 27 decembrie, containerul a ajuns la Piteşti şi mi-am dat seama imediat că încearcă să mă împiedice să îl ridic, pentru că au făcut tot felul de demersuri, ca de exemplu să cheme Garda de Mediu pentru că aveam două aparate de aer condiţionat LG şi Protecţia Consumatorului, pentru că aveam 15 boluri din material plastic, pe care le-am cumpărat pentru a le folosi ca decoraţiuni cu flori.

Au chemat Protecţia Consumatorului că dacă intră bolurile alea în bucătărie, deşi scria clar pe ele, în limba engleză, că sunt boluri de plastic pentru flori, pe care eu le-am luat să le agăţ prin corturi!” – a povestit Mariana Rambela, prezentându-ne şi documentele emise de comisarii Gărzii de Mediu şi cei ai Protecţiei Consumatorului, care, evident, nu au găsit nicio problemă la produsele considerate suspecte de către angajaţii Vămii.

boluri roz flori

Celebrele „boluri” pentru decoraţiuni florale pentru care doamnele de la Vama Piteşti au chemat Protecţia Consumatorului!

Soţul Marianei Rambela – la un pas să se accidenteze grav

Ca şi cum nu ar fi fost de ajuns, întreaga păţanie s-ar fi putut sfârşi mult mai rău, deoarece soţul Marianei Rambela a suferit un accident în timpul operaţiunilor de descărcare a containerului impuse de cei de la Biroul Vamal.

Au chemat probabil Garda de Mediu şi OPC crezând că reprezentanţii acestor instituţii nu vor veni şi îmi vor ţine containerul până după anul nou. De abia am reuşit să scot containerul pe 29 decembrie, în condiţiile în care pentru fiecare zi de stat în vamă un camion plăteşte 160 de euro, iar dacă aşteptam după anul nou plăteam peste 1000 de euro doar pentru că staţiona acolo.

container Capitol vama pitesti

Mi-au descărcat toată marfa ca să vadă aparatele de aer condiţionat. În timp ce descărcam containerul, soţul meu a căzut de pe rampă exact pe spate, de la o înălţime de aproximativ doi metri, în condiţiile în care are 60 de ani. Nimeni nu credea că se mai ridică. În momentul ăla, am crezut că înnebunesc, în vreme ce toţi angajaţii Vămii s-au pitit, unul nu mai vedeai acolo!

Din fericire, s-a ridicat pe picioarele lui, seara am fost la Urgenţe, am făcut investigaţii şi, slavă Domnului, totul s-a terminat cu bine.” – mai spune patroana Complexului Capitol, care nu îşi explică de ce s-au comportat astfel funcţionarele Vămii, instituţie despre care concluzionează că este la fel de urâtă şi în ceea ce privește modul în care se comportă personalul acesteia, aşa cum este şi pe dinafară.

Citiţi, de asemenea, pe anchetaonline.ro:

Un crescător de porci şi capre de la Brădet – acuzat că a devalizat Fiscul american (IRS) de 58 milioane de dolari!

 

 

 

<span style="color: #333333;font-size: 14pt">Articol scris de </span><a href="https://anchetaonline.ro/autor/nadia-ciochina/" target="_self">Nadia Ciochina</a>

Articol scris de Nadia Ciochina

Jurnalist de investigații și editor, cu 19 experiență în presă, autor și coordonator pentru numeroase proiecte media.

Articole asemănătoare:

Citește articolele pe același subiecte: Capitol | Garda de Mediu | Mariana Rambela | Protecţia Consumatorului | Vama Piteşti