Patron de videochat din București a furat statul de 2 milioane de dolari!

de | 22.07.2022 18:59 | Știri, Eveniment

Procurorii Parchetului General pentru evaziune fiscală au trimis în judecată un patron de videochat, după ce acesta a câștigat peste 11 milioane de dolari, fără însă a plăti nicio taxă. Bărbatul, care deţinea studiouri în zone centrale ale Bucureștiului are un prejudiciul în acest caz fiind de aproape 2 milioane de euro.

Se pare că patronul de videochat ar fi coordonat mai multe activități de acest tip, în perioada ianuarie 2010 – martie 2015, care au avut loc în mai multe imobile din Bucureşti, situate la Piaţa Unirii, Piaţa Universităţii, Crângaşi, Piaţa Obor, Piaţa Iancului, Calea Moşilor şi Piaţa Romană.

Acesta a avut câștiguri de aproape 11 milioane de dolari şi, respectiv de 1.200.416 de euro. Acești bani au fost depuși în conturile lui de la bănci din România, Ungaria şi Bulgaria, potrivit unui comunicat al Parchetului, relatează Agerpres.

Însă, din cele prezentate, aceste veniturile nu au fost declarate organelor fiscale, bărbatul neplătind impozite pe banii câștigați din videochat. În acest caz, prejudiciul cauzat bugetului de stat ajunge la 8.664.209 lei.

Procurorii precizează că în cauză au fost dispuse măsuri asigurătorii asupra mai multor conturi bancare şi asupra mai multor bunuri mobile şi imobile.

 

Foto descriptiv/ Sursa wall-street.ro

Citiți, de asemenea, pe anchetaonline.ro

Restricții de circulație în această duminică pe drumurile naţionale!

<span style="color: #333333;font-size: 14pt">Articol scris de </span><a href="https://anchetaonline.ro/autor/raluca-balasa/" target="_self">Raluca Bălașa</a>

Articol scris de Raluca Bălașa

Studentă a Facultății de Științe ale Educației, Științe Sociale și Psihologie, Jurnalism, pasionată de fotografie și content media, voluntară în cadrul redacției UPIT Media.

Articole asemănătoare:

Citește articolele pe același subiecte: București