Patronul cu dosar penal pentru vânzarea pe bucăţi a unui teren defrişat din Pădurea Trivale – salvat de sfânta prescripţie!

de | 10.08.2023 20:00 | Știri, Din ediția tipărită, Economic, Eveniment, Pitești

În urmă cu fix un an, un tânăr om de afaceri în vârstă de 35 de ani era trimis în judecată după ce a început să vândă pe bucăţi un teren din Pădurea Trivale, pentru care obţinuse acord de defrişare cu condiţia să ridice acolo o pensiune.

A defrişat o bucată din Pădurea Trivale să-şi facă pensiune, dar s-a răzgândit!

Bogdan-Teodor Nedelcu, manager al societăţii Business NedSolutions SRL, a solicitat scoaterea definitivă din fondul forestier naţional, cu defrişare, a unui teren de 1820 mp situat pe teritoriul comunei Moşoaia, pe strada Gazului, cu scopul de a construi aici o pensiune turistică.

Pe 16 iulie 2019, Garda Forestieră Ploieşti a aprobat cererea, numai că, imediat ce s-a văzut cu sacii în căruţă, tânărul patron a dezmembrat terenul proaspăt defrişat în opt  loturi, iar în mai puţin de o lună, mai exact în data de 13 august 2019, a vândut din scurt trei din aceste loturi.

Codul silvic nu permite schimbarea destinaţiei terenurilor pentru care se aprobă defrişarea timp de 5 ani de la obţinerea acordului, aceasta fiind o infracţiune care se pedepseşte cu închisoare de la șase luni la un an. Ancheta în cazul lui Bogdan Nedelcu a început încă din 2020, dar la cum se mişcă lucrurile în justiţia din România, abia doi ani mai târziu investigatorii au terminat de întocmit dosarul. Aşa s-a ales patronaşul nostru cu dosar penal, fiind însă trimis în judecată abia pe 26 august 2022.

Despre acest caz, AnchetaOnline.ro a scris pe larg AICI!

Prea târziu! Cum în România totul este posibil şi chiar legea îi protejează pe cei care o încalcă, Bogdan-Teodor Nedelcu a scăpat curat ca lacrima din acest proces, deoarece a intervenit prescripţia faptelor.

Potrivit articolului 154 din codul penal, în cazul unei infracţiuni ce se pedepseşte cu mai puţin de un an de închisoare, termenul de prescripţie a răspunderii penale este de trei ani de la data săvârşirii infracţiunii. Cum fapta de care este acuzat omul de afaceri care a ras 1820 mp din Pădurea Trivale şi apoi a vândut-o pe bucăţi s-a petrecut în vara anului 2019 şi au trecut mai bine de trei ani de atunci, judecătorul s-a văzut nevoit să dispună „încetarea procesului penal având ca obiect săvârşirea de către inculpatul N.B.T. a infracţiunii de reducere a suprafeţei fondului forestier naţional […] ca urmare a intervenirii prescripţiei răspunderii penale”, constatând că în proces nicio instituţie nu s-a constituit parte civilă.

Citiţi, de asemenea, pe anchetaonline.ro:

Sentinţă halucinantă în Argeş: liber la plesnitul fetelor peste fund!

 

<span style="color: #333333;font-size: 14pt">Articol scris de </span><a href="https://anchetaonline.ro/autor/nadia-ciochina/" target="_self">Nadia Ciochina</a>

Articol scris de Nadia Ciochina

Jurnalist de investigații și editor, cu 19 experiență în presă, autor și coordonator pentru numeroase proiecte media.

Articole asemănătoare:

Citește articolele pe același subiecte: Bogdan-Teodor Nedelcu | Garda Forestieră | Judecătoria Piteşti | Pădurea Trivale

Ultimele articole