Patronul Fermei Dacilor, primele declarații: „Ne-au dat foc ca să ne distrugă”

de | 30.12.2023 10:00 | Național, Eveniment

Cornel Dinicu, patronul Fermei Dacilor, a făcut vineri primele declarații despre incendiul care a mistuit pensiunea și în care au murit opt oameni, printre care și fiul său, el spunând că este convins că focul a fost pus de cineva care a vrut să îi distrugă afacerea.

Ne-au dat foc. Să ne facă rău, să ne distrugă. Nu să mă omoare, că eu nu mai am duşmani de mulţi ani. Oamenii fac rău pur şi simplu”, a declarat vineri Cornel Dinicu, patronul de la Ferma Dacilor, venit la priveghiul fiului său, potrivit Observator News.

Reamintim că „Ferma Dacilor”, o pensiune din Tohani, s-a făcut scrum marți dimineața. Șapte persoane au murit, iar o alta este dată dispărută și căutată de autorități.

Pensiunea, care nu avea autorizație de incendiu, a ars în întregime. La momentul la care au ajuns pompierii, persoanele de la parter reușiseră să iasă din imobil.

În momentul izbucnirii incendiului, în incinta clădirii se aflau 26 de persoane, care participaseră la o petrecere cu o seară înainte. Cei mai mulți erau rude și prieteni de familie ai proprietarului, omul de afaceri Cornel Dinicu.18 persoane s-au autoevacuat, iar două dintre acestea au ajuns la spital cu arsuri minore.

Mai multe informații despre acest subiect AICI.

Potrivit antena3.ro, pensiunea Ferma Dacilor nu avea nici autorizație de construcție. Prefectul județului Prahova a declarat că pensiunea avea doar un certificat de edificare a construcțiilor, eliberat în baza unui raport de expertiză.

După lichidarea incendiului, aseară am convocat, la sediul primăriei, administrația locală, am evaluat primele documente, am constatat că nu există autorizație de construcție, proprietarii au intrat în legalitate în toamna anului 2020, printr-un raport de expertiză și un certificat de edificare a construcției.

Acum, eu am convocat toate structurile de specialitate, urmând să facem o evaluare a tuturor documentelor și să vedem cronologia acestor hârtii și cronologia controalelor care s-au făcut la pensiunea respectivă”, a declarat prefectul județului Prahova, Virgiliu Nanu

Sursa foto: romaniatv.ro

Citiți, de asemenea, pe anchetaonline.ro

Incendiu la Ferma Dacilor! Nașa lui Adi Marinescu, mesaj emoționant la aflarea veștii decesului acestuia

<span style="color: #333333;font-size: 14pt">Articol scris de </span><a href="https://anchetaonline.ro/autor/daniela-neacsa/" target="_self">Daniela Neacșa</a>

Articol scris de Daniela Neacșa

Absolventă a Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării, pasionată de fotografie și handmade.

Articole asemănătoare:

Citește articolele pe același subiecte: Ferma Dacilor