Patru incendii în 24 de ore în județul Argeș! Flăcările au distrus peste 100.000 mp

de | 18.06.2024 14:25 | Eveniment, Județean

Pompierii argeșeni au desfășurat un număr de 40 de misiuni pe teritoriul județului în intervalul 17 iunie ora 08:00 – 18 iunie ora 08:00, intervenind pentru localizarea și lichidarea a patru incendii izbucnite pe teritoriul județului nostru. În urma incendiilor au ars vegetație uscată și mărăciniș, parțial două culturi de grâu, precum și două utilaje agricole.

ISU Argeș informează că flăcările au distrus peste 100.000 mp, după cum urmează:

  • aproximativ 37.500 mp din două culturi de grâu în localitatea Popești;
  • aproximativ 6.000 mp de vegetație uscată și mărăciniș în municipiul Pitești;
  • aproximativ 60.000 mp de vegetație uscată și litieră dintr-o pădure din localitatea Leordeni;
  • aproximativ 100 mp și un tractor cu un utilaj agricol parcate într-o gospodărie din localitatea Șuici.

În acest context pompierii argeșeni reamintesc cetățenilor că arderile necontrolate de vegetație sunt interzise iar nerespectarea prevederilor legale se sancționează cu amendă de la 7.500 lei la 15.000 lei, pentru persoane fizice şi de la 50.000 lei la 100.000 lei pentru persoanele juridice.

Reprezentanții ISU Argeș mai transmit că un regim sancţionator distinct este stabilit pentru arderea miriştilor, stufului, tufărişurilor şi vegetaţiei ierboase din ariile protejate şi de pe terenurile supuse refacerii ecologice, faptă care constituie infracţiune şi se pedepseşte cu închisoare de la 3 luni la 1 an sau cu amendă, dacă a fost de natură să pună în pericol viaţa ori sănătatea umană, animală sau vegetală.

 

Foto: ISU Argeș

 

Citiți, de asemenea, pe anchetaonline.ro:

Cod portocaliu și cod galben de caniculă în Argeș și în alte județe din țară

 

 

 

<span style="color: #333333;font-size: 14pt">Articol scris de </span><a href="https://anchetaonline.ro/autor/dana-andrei/" target="_self">Dana Andrei</a>

Articol scris de Dana Andrei

Editor și autor de content media, cu experiență în presa online, PR și în promovare social media. Absolvent al Facultății de Jurnalism și Comunicare.

Articole asemănătoare:

Citește articolele pe același subiecte: Argeș | Leordeni | Pitești