Patru români au murit în tragedia din Italia. Un autobuz a căzut 15 metri în gol şi a luat foc

de | 05.10.2023 09:14 | Național, Eveniment

O tragedie a avut loc la Mestre, lângă Veneția, mați seară,  3 octombrie, unde un autobuz a căzut 15 metri în gol şi a luat foc.

Autobuzul era unul electric, iar în momentul evenimentului nefericit se aflau aproape 40 de oameni la bord. Acesta se îndrepta spre un camping din zona Veneţia.

La un moment dat, șoferul autobuzului a pierdut controlul și a virat dreapta, trecând prin parapetul de protecție, prăbușindu-se ulterior în gol.

Potrivit observatornews.ro, după ce acesta a căzut pe linia de cale ferată de sub pod, bateriile care alimentau motorul au luat foc, flăcările cuprinzând rapid tot autobuzul.

După incident, trenurile dintre Mestre și Veneția au fost suspendate, iar serviciile de urgență și Poliția au intervenit la fața locului.

Din păcate, în urma acestui accident cumplit, 21 de oameni și-au pierdut viața, iar alți 15 au fost răniți.

Printre cei decedați se află și patru români. Este vorba despre o familie cu doi copii, de 8 și 13 ani.

MAE a confirmat moartea acestor oameni, la o zi după ce ziarele din Italia au publicat imagini de la locul accidentului.

De asemenea, reprezentații MAE au subliniat că procedura de identificare a tuturor victimelor s-a efectuat cu dificultate, având în vedere circumstanțele producerii accidentului și gravitatea acestuia.

Familiile îndurerate au fost asigurate că vor primi sprijin din partea statului român în această situație tragică. Lucru confirmat şi de premierul României – Marcel Ciolacu, printr-o postare pe Facebook.

Doresc să transmit condoleanțe familiei celor patru români care și-au pierdut viața în teribilul accident de autocar de ieri din Italia.
Ministerul Afacerilor Externe, Ambasada României la Roma și Consulatul General al României la Trieste fac toate demersurile necesare în vederea parcurgerii tuturor procedurilor pentru repatrierea trupurilor neînsuflețite.
Dumnezeu sa-i odihnească!”, a transmis Marcel Ciolacu.
De asemenea, și președintele Klaus Iohannis a trimis condoleanțe familiilor, după ce s-a aflat că pe lista morților sunt și patru români.
Profund îndurerat de veștile de ultimă oră venite din Italia privind tragicul accident produs la Mestre, care a curmat și viețile a patru cetățeni români. Transmit condoleanțe și multă putere familiei îndoliate, în aceste momente de grea încercare”, a transmis Klaus Iohannis pe Facebook.

Nu se știe momentan ce a provocat tragedia, dar una dintre ipotezele inițiale ar fi că un incendiu a izbucnit la bordul autocarului, cu toate că această teorie este negată de supraviețuitori. O altă teorie ar fi că șoferului i s-a făcut din senin rău, mai ales că acesta a virat brusc și a căzut în gol.

Sursa foto: observatornews.ro

Citiți, de asemenea, pe anchetaonline.ro

Un autobuz a căzut 15 metri în gol şi a luat foc în Italia! Cel puțin 20 de morți!

 

<span style="color: #333333;font-size: 14pt">Articol scris de </span><a href="https://anchetaonline.ro/autor/daniela-neacsa/" target="_self">Daniela Neacșa</a>

Articol scris de Daniela Neacșa

Absolventă a Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării, pasionată de fotografie și handmade.

Articole asemănătoare:

Citește articolele pe același subiecte: Italia

Ultimele articole