Pensionări la vârful parchetelor din Argeş! Săptămâna aceasta, Consiliul Superior al Magistraturii a analizat două noi cereri de ieşire la pensie înaintate de către magistraţi argeşeni. Pe ordinea de zi a şedinţei Secţiei pentru procurori s-au aflat solicitările de eliberare din funcţie prin pensionare depuse de către Camelia Morăreanu Dragnea – procuror general adjunct în cadrul Parchetului de pe lângă Curtea de Apel Pitești şi Diana Bănăţeanu – prim-procuror la Parchetul de pe lângă Judecătoria Câmpulung.
Camelia Morăreanu părăseşte sistemul judiciar
Absolventă a Facultăţii de Drept a Universităţii din Craiova şi având studii postuniversitare în ştiinţe poliţieneşti la Facultatea de Drept din cadrul Academiei de Poliţie „Alexandru Ioan Cuza” din Bucureşti, Camelia Morăreanu şi-a început cariera ca avocat în 1998, în cadrul Baroului Argeş. Procuror a devenit abia din 2005, atunci când preşedintele Traian Băsescu i-a semnat decretul de numire la Parchetul de pe lângă Judecătoria Piteşti. În 2019, a devenit procuror general adjunct al Argeşului, făcând echipă mai întâi cu Mihail Aldea şi, în ultima perioadă, cu Alin Stoica, procuror general al Parchetului de pe lângă Curtea de Apel Piteşti.
Doctor în drept, în paralel cu activitatea în magistratură, Camelia Morăreanu are şi o prodigioasă carieră academică, fiind cadru didactic titular al Universităţii din Piteşti, la Facultatea de Ştiinţe Juridice şi Administrative. Camelia Morăreanu are 49 de ani, iar în urmă cu doi ani s-a căsătorit cu chirurgul Adrian Dragnea, medic primar de chirurgie generală la Spitalul Militar de Urgenţă„Dr. Ion Jianu” Piteşti.
Şi Parchetul Câmpulung rămâne fără prim procuror
Vrea să se pensioneze şi şefa Parchetului Câmpulung, Diana Bănăţeanu. Venită în oraşul de la poalele Muscelului în 2010, de la Judecătoria Blaj, din judeţul Alba, Diana Bănăţeanu a preluat prerogativele funcţiei de prim-procuror al Parchetului de pe lângă Judecătoria Câmpulung din 2016, mai întâi cu delegare şi, un an mai târziu, prin concurs, cu nota 9,45. În prezent, se află la al doilea mandat de trei ani ca şefă de parchet, mandat care ar fi trebuit să se încheie la 1 ianuarie 2025.
Marţi, 10 octombrie, Secţia pentru procurori a Consiliului Superior al Magistraturii a admis ambele cereri şi a hotărâ înaintarea către Președintele României a propunerii privind eliberarea din funcţie, prin pensionare.
Citiţi, de asemenea, pe anchetaonline.ro: