Cine candidează pentru şefia instanţelor din Argeş

de | 06.10.2023 17:15 | Din ediția tipărită, Județean, Lifestyle

S-au terminat înscrierile la concursul pentru ocuparea posturilor vacante din structurile de conducere ale curţilor de apel, tribunalelor şi judecătoriilor. În Argeş, mai bine de jumătate dintre instanţe funcţionează având şefi – preşedinţi sau vicepreşedinţi – interimari, unele chiar şi de peste trei ani de zile.

La concursul organizat de Consiliul Superior al Magistraturii în această perioadă se dispută funcţii de conducere la nivelul Tribunalului Argeş şi a patru judecătorii: Piteşti, Câmpulung, Curtea de Argeş şi Topoloveni. Pentru Tribunalul Argeş şi judecătoriile de la Piteşti şi Câmpulung s-au arătat doritori, însă pentru şefia instanţelor de la Curtea de Argeş şi Topoloveni nu există niciun candidat, deşi din 2020 aceste posturi sunt vacante şi ocupate doar prin delegări succesive.

Cornelia Olteanu vizează funcţia de preşedinte la Tribunal

cornelia olteanu

La Tribunalul Argeş, pentru funcţia de preşedinte al acestei instanţe, şi-a depus candidatura actualul interimar, Elena-Cornelia Olteanu, avansată prin delegare din funcţia de vicepreşedinte. Cornelia Olteanu a terminat Dreptul la Academia de Poliţie, fiind mai întâi ofițer de poliție judiciară în cadrul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Argeş, abia din 2010 intrând în magistratură. Soţul ei este nimeni altul decât fostul şef al Poliţiei Municipiului Piteşti şi fost adjunct al IPJ Argeş, comisar-şef Iulian Olteanu, în prezent pensionat.

Bogdan Gubici vrea şef la Judecătoria Piteşti pentru următorii trei ani

Bogdan-Gubici1

Pentru un mandat de trei ani la conducerea Judecătoriei Piteşti candidează Bogdan-Emil Gubici, reprezentant al noului val de magistraţi. Tânărul de doar 33 de ani a fost delegat cu câteva luni în urmă în funcţia de preşedinte al acestei instanţe, iar acum vrea să rămână şi în următorii trei ani pe aceeaşi poziţie. Bogdan Gubici este originar din Ialomiţa, are două facultăţi şi două masterate şi în primăvara acestui an şi-a susţinut doctoratul.

O fostă şefă de parchet sancţionată de CSM vrea şefia Judecătoriei Câmpulung

Judecatoria Campulung

La Câmpulung, sunt vacante ambele posturi de conducere, de preşedinte şi vicepreşedinte, ocupate cu delegaţie de judecătorii Cătălina Păuleț, respectiv,  Alexandru-Marian Buicea, ambii aflându-se pe lista candidaţilor la concursul organizat de CSM.

Cătălina-Mihaela Păuleţ a fost desemnată să conducă Judecătoria Câmpulung din 30 noiembrie 2022, ulterior fiindu-i prelungită delegarea. Înainte a de a fi judecătoare însă Cătălina Păuleţ a fost procuror, şi nu unul oarecare, ci chiar prim-procuror al Parchetului de pe lângă Judecătoria Galaţi. În 2017, în urma unei cercetări disciplinare, aceasta a fost sancţionată de CSM cu avertisment, fiindu-i reproşată „întârzierea repetată în efectuarea lucrărilor, din motive imputabile”. La momentul acţiunii disciplinare, Cătălina Păuleţ a demisionat de la conducerea Parchetului Galaţi, fiind transferată la Parchetul de pe lângă Judecătoria Reşiţa, de unde a venit la Câmpulung în martie 2022, dar ca judecător.

La rândul său, Alexandru Buicea a intrat în magistratură în anul 2018, provenind din structurile de poliţie ale IPJ Argeş. Mai întâi, acesta a fost judecător la Drobeta Turnu-Severin, iar din 15 martie 2022, lucrează la Judecătoria Câmpulung, al cărei vicepreşedinte este din 12 decembrie 2022.

Citiţi, de asemenea, pe anchetaonline.ro:

Antonia Diaconu – şefa DIICOT Piteşti pentru următorii 3 ani

<span style="color: #333333;font-size: 14pt">Articol scris de </span><a href="https://anchetaonline.ro/autor/nadia-ciochina/" target="_self">Nadia Ciochina</a>

Articol scris de Nadia Ciochina

Jurnalist de investigații și editor, cu 19 experiență în presă, autor și coordonator pentru numeroase proiecte media.

Articole asemănătoare: