Discuții importante la nivelul Ministerului Muncii. Peste 20.000 de nepalezi muncesc în România

de | 06.10.2023 17:30 | Administrație, Național

Ministrul Muncii și Solidarității Sociale, Simona Bucura-Oprescu, a primit vizita delegației nepaleze condusă de Sharat Singh Bhandari, ministrul Muncii și Securității Sociale din Nepal. Discuțiile au vizat întărirea cooperării pe piața muncii.

”Cetățenii nepalezi se bucură, la locul de muncă din România, de aceleași drepturi și obligații ca și angajații români. Suntem bucuroși să auzim că ați demarat demersurile pentru înființarea unei ambasade la București, mai cu seamă că marcăm, anul acesta, 55 de ani de cooperare diplomatică bilaterală între țările noastre”, a declarat Simona Bucura-Oprescu, potrivit informării publicate de Ministerul Muncii.

Memorandumul privind cooperarea în domeniile muncii

Ministrul nepalez a exprimat recunoștința pentru modul călduros în care românii au ajutat concetățenii săi încadrați pe piața muncii să se integreze într-un spațiu cultural diferit.

”Nepalul este printre cele mai pașnice țări din întreaga lume. Am decis că este cel mai potrivit moment să venim în România și să mulțumim pentru felul în care sunt primiți cetățenii noștri. Ne bucură că putem să aducem aici competențele profesionale pe care le au lucrătorii nepalezi”, a declarat Sharat Singh Bhandari, ministrul Muncii și Securității Sociale din Nepal, potrivit sursei citate.

Discuțiile au vizat întărirea cooperării pe piața muncii, armonizarea cadrului legislativ și consolidarea dialogului bilateral dintre România și Nepal, atât în beneficiul mediului economic din România, cât și al cetățenilor nepalezi care lucrează în țara noastră.La finalul întâlnirii, părțile română și cea nepaleză au semnat Memorandumul privind cooperarea în domeniile muncii și protecției sociale. Potrivit datelor de la Inspecția Muncii, la data de 13 septembrie 2023 se înregistrau 20.892 de salariați din Nepal activi în România, cu 21.668 de contracte individuale de muncă. Nepal este țara non-UE care are cei mai mulți cetățeni încadrați pe piața muncii din România, după Sri Lanka, Turcia, India și Ucraina.

Sursă foto: Facebook Ministerul Muncii.

Citiți, de asemenea, pe anchetaonline.ro:

Prioritățile programului ”Școala altfel” au fost stabilite!

<span style="color: #333333;font-size: 14pt">Articol scris de </span><a href="https://anchetaonline.ro/autor/ana-vlad/" target="_self">Ana Vlad</a>

Articol scris de Ana Vlad

Articole asemănătoare:

Citește articolele pe același subiecte: Ministerul Muncii