Antonia Diaconu – şefa DIICOT Piteşti pentru următorii 3 ani

de | 19.09.2023 07:30 | Din ediția tipărită, Administrație, Eveniment, Importante, Județean

După zece luni în care a coordonat activitatea Serviciului Teritorial Piteşti al Direcţiei de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism prin delegare, Antonia Diaconu este pe cale să preia funcţia „cu acte-n regulă”, pentru un prim mandat întreg. În şedinţa de marţi, 19 septembrie, a Secţiei pentru Procurori a Consiliului Superior al Magistraturii, pe ordinea de zi s-a aflat şi propunerea de numire a Antoniei Diaconu în funcția de procuror-șef al DIICOT Piteşti.

Dacă până acum a condus această unitate de parchet prin două delegări succesive, de câte 6 luni maximum fiecare, de această dată vorbim despre preluarea unui mandat de trei ani la conducerea DIICOT Piteşti.

Secţia pentru procurori a Consiliului Superior al Magistraturii a hotărât numirea în funcția de procuror șef al Serviciului teritorial Pitești din cadrul Direcției de Investigare a Infracțiunilor de Crimininalitate Organizată și Terorism a doamnei DIACONU ANTONIA, pentru o perioadă de 3 ani, începând cu data de 20.09.2023.” – a decis cu unanimitate de voturi CSM.

Fostă şefă a Parchetelor Piteşti şi Topoloveni, Antonia Diaconu lucrează în cadrul DIICOT Piteşti din toamna anului 2019, având în spate şi experienţa câştigată ca procuror DNA, unde a fost delegată din vara anului 2015, dar şi ca magistrat  al Direcţiei de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism Structura Centrală, unde de asemenea a lucrat cu delegare o perioadă, începând din 2017.

Dosare celebre ale DIICOT în ultimul an

Printre anchetele de răsunet instrumentate de către procurorii coordonaţi de Antonia Diaconu de când aceasta a preluat frâiele structurii de combatere a Criminalităţii Organizate de la Piteşti se numără cea care vizează contractele firmei Zeus cu şapte primării argeşene şi cu Spitalul Judeţean, cea mai recentă lovitură fiind arestarea şefului Arestului Preventiv de la Poliţia Argeş, comisarul-şef Ciprian Mihai Marangoci, prins când lua mită în cadrul unei acţiuni coordonate de DIICOT Piteşti.

Citiţi, de asemenea, pe anchetaonline.ro:

Comisarul Marangoci a încheiat cu procurorii DIICOT acord de recunoaștere a vinovăției

<span style="color: #333333;font-size: 14pt">Articol scris de </span><a href="https://anchetaonline.ro/autor/nadia-ciochina/" target="_self">Nadia Ciochina</a>

Articol scris de Nadia Ciochina

Jurnalist de investigații și editor, cu 19 experiență în presă, autor și coordonator pentru numeroase proiecte media.

Articole asemănătoare:

Citește articolele pe același subiecte: Antonia Diaconu | Ciprian Mihai Marangoci | DIICOT

Ultimele articole