Pentru bugetul pe 2023. ”Propunerile consilierilor USR sunt necesare pentru dezvoltarea Piteștiului”

de | 19.01.2023 14:21 | Știri, După locație, După subiect, Pitești, Politic

Grupul consilierilor locali USR a înaintat Primăriei Municipiului Pitești un set de propuneri de proiecte pentru a fi incluse în bugetul de investiții pe anul 2023. Vă reamintim că astăzi a fost programată dezbaterea publică pentru bugetul Piteștiului pe anul 2023. ”Propunerile consilierilor USR sunt necesare pentru dezvoltarea Piteștiului și creșterea calității vieții locuitorilor”, spun cei de la USR în comunicatul transmis.

”Alături de colegii mei din grupul consilierilor locali USR, am analizat nevoile locuitorilor și ale orașului, am detectat posibilele soluții și în baza acestora am realizat o listă de proiecte, pe care noi le considerăm necesare pentru îmbunătățirea Piteștiului și a gradului de satisfacție al cetățenilor. Totodată, și anul acesta piteștenii pot fi partenerii Primăriei Pitești în ceea ce privește obiectele de investiții necesare pentru dezvoltarea orașului, prin programul de bugetare participativă. Această inițiativă a fost primită cu interes de către cetățeni și astfel Primăria Pitești a decis continuarea acestui proiect care vizează implicarea cetățenilor în actul administrativ”, a declarat viceprimarul Mihai Mihăilescu, potrivit sursei citate.

Iată lista proiectelor propuse pentru dezvoltarea Piteștiului

  • 1. Studiu de fezabilitate pentru Tren Metropolitan Pitești-Mioveni Viceprimarul Piteștiului, Mihai Mihăilescu, a fost cel care a propus în 2022 realizarea studiului de oportunitate. ”A fost o colaborare excepțională, la care au participat primăriile implicate, Dacia, CFR și Universitatea din Pitești. Acest studiu a fost realizat de firma daneză Ramboll Group, firmă specializată în mobilitate feroviară urbană. Tot viceprimarul Mihai Mihăilescu va propune realizarea unui studiu de fezabilitate, iar suma propusă este de 500 000 de lei. Reamintim că acest proiect este unul de importanță vitală pentru dezvoltarea zonei metropolitane Pitești-Mioveni”, se arată în comunicatul transmis de USR Argeș.
  • 2. Studiu de fezabilitate pentru parcare subterană în zona centrală a municipiului Pitești, cu minimum 500 de locuri. ”Traficul în zona centrală a municipiului trebuie îmbunătățit prin relocarea spațiilor de parcare de pe marginea bulevardelor centrale într-o parcare centrală subterană în zona Finanțe sau Parc 1907. Prin această construcție nu se va urmări creșterea numărului de locuri de parcare în zona centrală, ci eliberarea bulevardelor de mașini parcate, în vederea construirii de benzi dedicate mijloacelor de transport în comun și de piste de biciclete. Suma propusă este de 350 000 de lei”, se arată în motivarea propunerii.
  • 3. Festival de artă urbană – acest proiect presupune înfrumusețarea fațadelor pline ale școlilor și ale blocurilor din Pitești cu desene și picturi murale, cu vopsea specială care purifică aerul. Suma alocată este de 300 000 de lei.

Proiecte pentru învățământul din Pitești

1.Teren de sport multifuncțional pentru trei unități de învățământ: Școala Gimnazială Tudor Mușătescu, Școala Gimnazială Ion Minulescu și Școala Gimnazială Matei Basarab. ”Consilierii USR au pus accent încă de la preluarea mandatelor pe dezvoltarea infrastructurii necesare pentru desfășurarea de activități fizice și sportive pentru copiii și tinerii din Pitești. Criteriul principal care a stat la baza alegerii acestor unități de învățământ a fost lipsa unei săli de sport în unitațile respective”, se arată în propunere. Acest teren de sport multifuncțional va avea o suprafață sintetică modulară, sisteme de baschet fix și porți pentru handbal/minifotbal. Suma propusă pentru fiecare unitate de învățământ este de 450.000 de lei.

2.Laboratoare smart lab. A fost lansat apelul competitiv de proiecte pentru ”Dotarea cu laboratoare inteligente a unităților de învățământ secundar superior, a palatelor și a cluburilor copiilor”. Cererile de finanțare aferente acestui apel de proiecte pot fi depuse prin platforma electronică dedicată PNRR, cu respectarea perioadei de depunere: 23 decembrie 2022 – 1 martie 2023. În cadrul prezentului apel, unitățile de învățământ secundar superior, de stat sau particulare, acreditate (colegii, licee, licee tehnologice, școli profesionale, inclusiv cele cu clase de învățământ dual), precum și palatele și cluburile copiilor cu personalitate juridică pot depune un proiect prin care să solicite finanțare pentru dezvoltarea a câte unui laborator inteligent („smart lab”), adaptat profilului specific. În prezent se lucrează la analiza de nevoi a fiecărei unități de învățământ. ”Reamintim că proiectul trebuie depus de unitatea de învățământ”, se mai arată.

3.Laboratoare pentru școli generale. ”Primăria Pitești va depune un proiect de finanțare integrat pentru toate unitățile de învățământ gimnazial pentru dotarea laboratoarelor de chimie, biologie, fizică cu materiale didactice de ultimă generație, astfel încât predarea acestor materii să devină interesantă pentru elevi. De asemenea, proiectul va cuprinde și dotarea cu mobilier școlar nou, precum și cu echipamente tehnologice IT pentru un sistem de învățare adaptat cerințelor secolului XXI. În cadrul laboratoarelor de informatică putem include și echipamente de robotică pentru predarea ca opțional sau activitate extracurriculară a orelor de STEM, ceea ce ne va permite să implementăm în acest an laboratoarele de robotică în școlile generale din Pitești, din fonduri PNRR”, se arată în comunicatul transmis.

Sursă foto: USR Argeș.

Citiți, de asemenea, pe anchetaonline.ro:

USR a lansat site-ul bodedemisia.ro. ”Românii pot, cu doar două clickuri, să îi trimită un mesaj și să îi ceară demisia”

<span style="color: #333333;font-size: 14pt">Articol scris de </span><a href="https://anchetaonline.ro/autor/ana-vlad/" target="_self">Ana Vlad</a>

Articol scris de Ana Vlad

Articole asemănătoare:

Citește articolele pe același subiecte: USR Argeş

Ultimele articole