Percheziţii în Argeş şi Dâmboviţa! Persoane suspectate că au solicitat pe nedrept ajutoare sociale

de | 22.02.2023 11:47 | Eveniment, Județean, Național, Știri

Mai multe percheziţii au avut loc în această dimineață în judeţele Argeş și Dâmboviţa, la persoane suspectate că au solicitat pe nedrept ajutoare sociale, pe motiv că activitatea le-a fost afectată de pandemia de coronavirus.

Un număr de 85 de persoane sunt vizate pentru a fi audiate.

 

În această dimineaţă, 22 februarie, poliţiştii din cadrul Serviciului de Investigare a Criminalităţii Economice, sub coordonarea unui procuror de la Parchetul de pe lângă Judecătoria Târgovişte, au pus în aplicare 9 mandate de percheziţie domiciliară, opt dintre acestea fiind în judeţul Dâmboviţa şi unul în judeţul Argeş.

 

De asemenea, vor fi puse în aplicare 85 de mandate de aducere, urmând ca persoanele depistate să fie conduse la sediul poliţiei, pentru audieri”, au precizat reprezentanții IPJ Dâmboviţa.

 

Dosarul vizează săvârşirea infracţiunilor de înşelăciune, fals în înscrisuri sub semnatură privată, uz de fals şi fals în declaraţii.

 

Din investigaţiile efectuate, s-a stabilit faptul că, în perioada noiembrie 2020 – martie 2021, prin sprijinul administratorilor a două societăţi comerciale, s-ar fi întocmit în fals contracte de prestări servicii prin intermediul cărora s-ar fi atestat că, pe fondul pandemiei de COVID-19, ar fi fost afectată activitatea artistică desfăşurată”, au transmis oamenii legii.

 

Prejudiciul cauzat de aceste persoane, se ridică la peste 440 de mii de lei.

 

 


Citiți, de asemenea, pe anchetaonline.ro

 

<span style="color: #333333;font-size: 14pt">Articol scris de </span><a href="https://anchetaonline.ro/autor/dana-andrei/" target="_self">Dana Andrei</a>

Articol scris de Dana Andrei

Editor și autor de content media, cu experiență în presa online, PR și în promovare social media. Absolvent al Facultății de Jurnalism și Comunicare.

Articole asemănătoare:

Citește articolele pe același subiecte: Argeș | COVID-19

Ultimele articole