Cristian Cioacă rămâne în închisoare! I-a fost respinsă definitiv cererea!

de | 22.02.2023 15:06 | Știri, Eveniment, Importante, Județean

INFORMAȚII NOI, ora 15:06

Cristian Cioacă rămâne în închisoare! Decizia a fost luată în cursul zilei de astăzi, când judecătorii i-au respins defitiniv cererea de eliberare condiționată.

Respinge, ca nefondată, contestaţia formulată de petentul CIOACĂ CONSTANTIN CRISTIAN , în prezent deţinut în Penitenciarul Mioveni, împotriva sentinţei penale nr. 162/23.01.2023, pronunţată de Judecătoria Piteşti, în dosarul nr. 654/280/2023. În temeiul art.275 alin.2 C.p.p., obligă contestatorul la plata sumei de 150 lei cu titlu de cheltuieli judiciare către stat. În temeiul art. 275 alin. 6 C.pr.pen., suma de 85 lei reprezentând onorariul parţial al apărătorului din oficiu, avocat Stanciu Maria-Cristina, potrivit împuternicirii avocaţiale din oficiu nr.1068/16.02.2023, se avansează din fondurile speciale ale Ministerului Justiţiei. Definitivă. Pronunţată în şedinţa publică, azi 22.02.2023, la Tribunalul Argeş – Secţia penală”, este decizia instanței.

Știre inițială 9:12

Astăzi, miercuri, 22 februarie, Cristian Cioacă ar putea fi eliberat din pușcărie.

El a solicitat acest lucru și în decursul lunii trecute, la Judecătoria Pitești, atunci când i s-a respins, dar acum se află în apel la Tribunalul Argeș și instanța se întâlnește pentru a dezbate eliberarea condiționată.

În data de 30 ianuarie 2013, Cristian Cioacă a fost trimis în judecată de către procurorii Parchetului instanţei supreme pentru omor calificat şi profanare de morminte, după mai bine de cinci ani de la dispariţia soţiei sale, avocata Elodia Ghinescu.

Poliţistul a fost condamnat definitiv pe 18 Iunie 2014, de Curtea de Apel Piteşti, la 15 ani și 8 luni de închisoare pentru uciderea soţiei sale, avocata Elodia Ghinescu, dispărută la vremea respectiva de șapte ani.

Pedeapsa a fost mai mică decât cea dată de Tribunalul Argeş, de 22 de ani de închisoare. Dincolo de pedeapsa cu închisoarea, magistraţii au decis că el trebuie sa plătească daune morale familiei Elodiei și fiului lor.

Avocata lui Cristian Cioacă a declarat atunci că este „o condamnare de compromis, pentru alte interese” şi că este o hotărâre „greşită”.

De atunci, Cioacă se află în pușcărie, iar acum a făcut solicitare pentru a fi eliberat condiționat, cerere luată în discuție azi de magistrații Tribunalului Arges.

În aceste momente, Cristian Ciocă a fost adus la Tribunal de la penitenciar

Sursa Foto1 Colaj AntenaStars

Citiți, de asemenea, pe anchetaonline.ro

Angajatul unei primării a fost reținut în urma unor plăți ilegale în valoare de două milioane de lei!

<span style="color: #333333;font-size: 14pt">Articol scris de </span><a href="https://anchetaonline.ro/autor/ana-maria-tomescu/" target="_self">Ana Maria Tomescu</a>

Articol scris de Ana Maria Tomescu

Editor și autor de content media, cu 6 ani de experiență în presa online, autor a peste 5000 de titluri, specialist PR și social media. Absolvent al Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării, cu master în Științele Comunicării.

Articole asemănătoare:

Citește articolele pe același subiecte: Cristian Cioacă