Se pot depune proiecte. 103 milioane de euro pentru grădinițe comunitare

de | 22.02.2023 14:47 | Știri, După locație, După subiect, Economic, Județean, Național

Ministerul Educației a organizat astăzi, 22 februarie, un webinar cu scop informativ privind apelul competitiv de proiecte pentru dezvoltarea serviciilor de educație timpurie complementar, finanțat prin Planul Național de Redresare și Reziliență – Componenta C15 Educație. Fondurile sunt pentru dezvoltarea serviciilor de educație timpurie complementare.

Potrivit informării publicate pe pagina de Facebook a Ministerului Educației se alocă 103 milioane de euro pentru a finanța primele 412 servicii complementare dedicate copiilor de până la 6 ani:

  • grădinițe comunitare;
  • grupuri de joacă/ludoteci;
  • maximum 250.000 de euro/proiect.

În cadrul webinarului au fost discutate aspecte privind depunerea cererilor de finanțare dedicate acestui apel și tipurile de activități eligibile, fiind prevăzută, de asemenea, o sesiune de întrebări și răspunsuri în vederea soluționării eventualelor dificultăți întâmpinate de solicitanți.

Depunerea proiectelor se realizează exclusiv online, prin platforma electronică dedicată PNRR, până la data de 07.03.2023 (ora 23:59). Bugetele proiectelor se vor utiliza pentru: amenajarea, igienizarea și dotarea a minimum 2 săli pentru activități cu copiii, achiziționarea de mobilier, echipamente și materiale necesare amenajării spațiilor serviciilor complementare nou înființate; achiziționarea materialelor didactice, a hranei, precum și a transportului pentru copii, pentru o perioadă de cel puțin 12 luni; servicii de informare, consiliere și sprijin pentru părinții/reprezentanții legali/persoana în grija căreia se află copilul.

Ministerul Educației anunță că va organiza și săptămâna viitoare un webinar de diseminare pentru acest apel de proiecte. Mai multe informații despre acest apel găsiți aici.

Foto descriptiv, arhivă.

Citiți, de asemenea, pe anchetaonline.ro:

Vouchere sociale 2023! Ministerul a virat prima tranșă

<span style="color: #333333;font-size: 14pt">Articol scris de </span><a href="https://anchetaonline.ro/autor/ana-vlad/" target="_self">Ana Vlad</a>

Articol scris de Ana Vlad

Articole asemănătoare:

Citește articolele pe același subiecte: Ministerul Educaţiei