(VIDEO) Percheziții în Argeș! Grup specializat în „regizarea” accidentelor de circulație- călcat de mascați

de | 18.01.2023 12:43 | Știri, După locație, După subiect, Eveniment, Importante, Județean

PERCHEZIȚII ÎN ARGEȘ! Grup specializat în înșelăciuni privind asigurările- călcat de mascați

Percheziții în această dimineață desfășurate chiar la primele ore de către polițiștii Serviciului de Investigare a Criminalității Economice Argeș, sub coordonarea Parchetului de pe lângă Tribunalul Argeș.14 percheziții domiciliare au avut loc la sediul unei societăți comerciale și la locuințele unor persoane bănuite de constituirea unui grup infracțional organizat specializat în înșelăciuni privind asigurările.

Mascații au efectuat percheziții în localitățile Pitești, Topoloveni, Poiana Lacului și Izvoru, la sediul unei societăți comerciale și la locuinţele unor persoane bănuite. Prejudiciul este estimat la suma de 80.000 de euro.

„Regizau” accidente pentru a primi bani de la societățile de asigurare

Conform cercetărilor, întreaga activitate a fost desfășurată în perioada ianuarie 2016-august 2019. Trei dintre suspecți au pus bazele grupului infracțional, iar ulterior, alte trei persoane au ajutat. Mai exact, cei în cauză „regizau” accidente rutiere pentru a primi bani de la societățile de asigurare.

Din cercetări s-a stabilit că, în perioada ianuarie 2016-august 2019, trei persoane au constituit un grup infracțional organizat, la care au aderat alte trei persoane, cu scopul de a obține, în mod repetat, la diferite intervale de timp, sume de bani de la societățile de asigurare – reasigurare, prin solicitarea și primirea plăților necesare efectuării reparaților unor autovehicule distruse, în mod intenționat, în cadrul unor accidente de circulație regizate, prezentate ca fiind accidente de circulație reale.
Autoturismele avariate ar fi fost reparate la aceeași societate service auto, prejudiciul creat în dauna societăților de asigurare și reasigurare fiind de aproximativ 80.000 de euro”, transmit oamenii legii prin intermediul unui comunicat de presă.

Prin urmare, cei șase suspecți vor fi conduși la sediul poliției pentru audieri.

La percheziții au fost desfășurate cu ajutorul luptătorilor din cadrul Serviciului pentru Acțiuni Speciale Argeș, și al specialiștilor criminaliști din cadrul Serviciului Criminalistic Argeș.

Citiți, de asemenea, pe anchetaonline.ro:

Argeș: Mașină răsturnată! Un bărbat a fost rănit

<span style="color: #333333;font-size: 14pt">Articol scris de </span><a href="https://anchetaonline.ro/autor/ana-maria-tomescu/" target="_self">Ana Maria Tomescu</a>

Articol scris de Ana Maria Tomescu

Editor și autor de content media, cu 6 ani de experiență în presa online, autor a peste 5000 de titluri, specialist PR și social media. Absolvent al Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării, cu master în Științele Comunicării.

Articole asemănătoare:

Citește articolele pe același subiecte:

Ultimele articole