(VIDEO) ACUM! Directoarea DGASPC dusă cu duba la audieri!

de | 07.09.2023 17:26 | Județean, Eveniment, Importante

Update 17:26

tatiana eftimie - (VIDEO) ACUM! Directoarea DGASPC dusă cu duba la audieri!

În jurul orei 17, directoarea DGASPC Argeş, Tatiana Eftime, a fost condusă de procurori la audieri, la sediul DNA Piteşti.

tatiana eftimie 1 - (VIDEO) ACUM! Directoarea DGASPC dusă cu duba la audieri!

 

Informații inițiale 14:16

Astazi, în județul Argeș s-au defășurat mai multe percheziții care au avut ca obiectiv sistemul DGASPC (Direcția Generală de Asistență Socială și Protecția Drepturilor Copilului).

Mascați din cadrul Jandarmeriei Argeș, însoțiți de oameni ai legii, au descins la sediul DGASPC din Pitești, la sediul Consiliului Județean Argeș, dar și în alte locații.

Conform primelor informații, ancheta ar fi gestionată de către DNA și s-ar extinde, la nivel de percheziții, în 21 de locații, printre care și Primăria Ștefănești.

În urma acestor evenimente, reprezentanții Primăriei Ștefănești au transmis, în cursul zilei de vineri, 8 septembrie, următorul comunicat de presă:

În cursul zilei de 7 septembrie 2023, organele de cercetare au solicitat Primăriei Orașului Ștefănești predarea unor înscrisuri.

Angajații instituției au dat curs solicitării și au pus la dispoziție toate documentele cerute.

Facem precizarea că, la acest moment, niciun angajat al Primăriei Ștefănești nu a fost chemat la audieri și nici nu i s-a adus la cunoștință vreo calitate procesuală.

Pentru a nu împiedica buna desfășurare a activității organelor de cercetare, nu suntem în măsură să oferim alte informații.”, arată în comunicatul de presă.

Subiectul l-ar reprezenta, conform surselor judiciare, modul în care s-au achiziționat o serie de imobile destinate persoanelor vulnerabile aflate în grija DGASPC.

Sursa video: politikia.ro

Conform unor date obținute de presa națională, prejudiciul din acest dosare este estimat la 700.000 de euro, iar persoanele vizate sunt funcționari publici, dar și oameni de afaceri din sfera imobiliarelor.

Procurorii din cadrul Direcției Naționale Anticorupție – Serviciul teritorial Pitești efectuează cercetări într-o cauză penală ce vizează suspiciuni privind săvârşirea unor infracţiuni asimilate celor de corupție, comise în cursul anului 2023, în legătură cu încheierea unor contracte de achiziție publică privind cumpărarea de către o instituție publică a unor locuințe destinate persoanelor vulnerabile.

În cursul zilei de 07 septembrie 2023, ca urmare a obținerii autorizărilor legale de la instanța competentă, se efectuează percheziții domiciliare în 21 locații, situate pe raza județului Argeș, din care trei sunt sedii ale unei instituții publice, restul reprezentând sediile unor societăți comerciale și domiciliile unor persoane fizice.

În cauză, procurorii beneficiază de sprijin din partea ofițerilor de poliție din cadrul Direcției Generale Anticorupție și din partea Inspectoratului General al Jandarmeriei Române.
Raportat la actele procedurale efectuate în prezenta cauză, precizăm că, atunci când împrejurările vor permite, vom fi în măsură să oferim detalii suplimentare.”, transmit reprezentanții DNA

Echipele noastre sunt în teren, revenim cu detalii.

Sursa video: politikia.ro

 

 


Citiți, de asemenea, pe anchetaonline.ro

Primarul din Albota își avertizează colegii: Primarii nu trebuie să se lase păcăliți! Să plătească doar contractele care sunt admise la finanțare!

<span style="color: #333333;font-size: 14pt">Articol scris de </span><a href="https://anchetaonline.ro/autor/raluca-balasa/" target="_self">Raluca Bălașa</a>

Articol scris de Raluca Bălașa

Studentă a Facultății de Științe ale Educației, Științe Sociale și Psihologie, Jurnalism, pasionată de fotografie și content media, voluntară în cadrul redacției UPIT Media.

Articole asemănătoare:

Citește articolele pe același subiecte: DGASPC Argeş

Ultimele articole