Pericole pe străzile argeșene! Șoferi beți depistați de polițiști la volan, în weekend

de | 14.08.2023 14:32 | Știri, Eveniment, Județean

Și în acest weekend, polițiștii rutieri argeșeni au continuat acțiunile pentru prevenirea și combaterea principalelor cauze generatoare de evenimente rutiere, în mod deosebit a conducerii sub influența alcoolului sau a substanțelor cu efect psihoactiv.

Din păcate însă, și în aceste zile au fost identificați mai mulți șoferi care au consumat alcool și s-au urcat la volan.

În acest sens, în cursul zilei de sâmbătă, 12 august, patru șoferi au avut ghinionul de a fi depistați în trafic, în timp ce conduceau sub influența alcoolului.

Primul, un bărbat, de 56 de ani, din Pitești, a fost oprit de polițiștii rutieri argeșeni în timp ce se deplasa pe Calea Craiovei de pe raza localității de domiciliu.

Tot pe Calea Craiovei a fost surprins  și un bărbat, de 52 de ani, din Albota, care a hotărât să se urce la volan fără să țină cont de faptul că băuse înainte.

În aceeași situație s-a aflat și un bărbat, de 42 de ani, din orașul Costești, care conducea un autoturism, pe DJ 659, în localitatea Bradu.

De sancțiunile polițiștilor nu a scăpat nici un bucureștean de 48 de ani, după ce s-a urcat la volan beat.

Cei cinci șoferi au fost testați cu aparatul etilotest, rezultând faptul că au consumat alcool.

În urma testării,  a reieșit o valoare mai mare decât limita de 0,40 mg/l alcool pur în aerul expirat, fapt pentru care cei patru conducători auto au fost duși la o unitate medicală, pentru recoltarea de probe biologice de sânge, în vederea stabilirii alcoolemiei.

De asemenea, și duminică, 13 august, a fost zi cu ghinion pentru un bărbat de 54 de ani, din Mioveni.  El a fost prins în timp ce conducea un autoturism, pe DJ 659A, în localitatea Costești, în timp ce se afla sub influența alcoolului.

În toate cele cinci cazuri s-a întocmit dosar penal, iar dreptul de a conduce a fost suspendat, fiind eliberată dovadă înlocuitoare fără drept de circulație.

foto descriptiv botosaneanul.ro

Citiți, de asemenea, pe anchetaonline.ro

Inconștiența unui șofer piteștean putea duce la o tragedie!

 

<span style="color: #333333;font-size: 14pt">Articol scris de </span><a href="https://anchetaonline.ro/autor/daniela-neacsa/" target="_self">Daniela Neacșa</a>

Articol scris de Daniela Neacșa

Absolventă a Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării, pasionată de fotografie și handmade.

Articole asemănătoare:

Citește articolele pe același subiecte: IPJ Argeș

Ultimele articole