În perioada 22 – 26 martie. Moaștele Sfântului Ierarh Nectarie de la Eghina, la biserica Parohiei Domnești de Sus

de | 21.03.2024 18:43 | Rural, Lifestyle

Arhiepiscopia Argeșului și Muscelului vine cu un anunț important pentru credincioși: în perioada 22-26 martie racla cu o parte a cinstitelor moaște ale Sfântului Ierarh Nectarie va fi pusă spre închinare în biserica Parohiei Domnești de Sus, comuna Domnești. Aceasta va fi adusă de la Parohia Sfinții Împărați Constantin și Elena din Pitești.

”Vă invită la un popas duhovnicesc, pentru a ne bucura de binecuvântarea moaștelor Sfântului Ierarh Nectarie de la Eghina, în perioada 22-26 martie 2024”, se transmite în mesajul publicat.

Sursă foto: Facebook Arhiepiscopia Argeșului și Muscelului.

Iată programul liturgic:

  • VINERI, 22 martie: ora 14:00 – întâmpinarea Moaștelor Sfântului Ierarh Nectarie de la Eghina; ora 17:00 – slujba Acatistului Sfântului Nectarie;
  • SÂMBĂTĂ, 23 martie: ora 09:00 – Sfânta Liturghie; ora 17:00 – Slujba Vecerniei și Acatistul Sfântului Nectarie;
  • DUMINICĂ, 24 martie: ora 09:00 – Slujba Utreniei, Sfânta Liturghie; ora 18:00 – Taina Sfântului Maslu de obște;
  • LUNI, 25 martie: ora 09:00 – Sfânta Liturghie și Acatist; ora 17:00 – Acatistul către Sfântul Nectarie;
  • MARȚI, 26 martie: ora 10:00 – plecarea Sfintelor Moaște ale Sfântului Ierarh Nectarie de la Eghina.

”Sfânta Biserică va fi deschisă, în această perioadă, pentru credincioșii care vor dori să înalțe rugăciuni către Sfântul Ierarh Nectarie de la Eghina, făcătorul de minuni și grabnic vindecător!”, se mai arată în informarea publicată.

Viața Sfântului Ierarh Nectarie

S-a născut la 1846, în Silivria din Tracia Greciei. Episcop călător, exilat în Atena, Rizarion și apoi în Eghina, Cuviosul Nectarie muncea cot la cot cu angajații mănăstirii, îmbrăcat într-o rasă veche și ponosită. ”Mulți oameni s-au vindecat doar atingându-se de straiele lui modeste – care de friguri, care de epilepsie sau de alte boli fără leac. Adevăratele minuni au început, însă, după mutarea lui la cele cerești (9 noiembrie 1920, devenită de atunci Ziua Sfântului Nectarie Taumaturgul de la Eghina). Moaștele Sfântului Nectarie se găsesc la mănăstirea pe care a întemeiat-o în Eghina. Mâna stângă se află în catoliconul Mănăstirii Marea Lavră din Sfântul Munte Athos. Părticele din moaștele Sfântului se mai găsesc și la Biserica Sf. Nectarie (Charlotte, Carolina de Nord). În România, părticele din moaștele Sf. Nectarie se găsesc la Mănăstirea Putna (racla cu Moaștele este în Sf. Altar), la Mănăstirea Radu-Vodă din București (racla se găsește în pronaos) și la Biserica ”Sf. Ierarh Nectarie“ din Iași, precum și la Schitul Sfinții Ioan și Nectarie (Brădetu, Argeș), racla fiind așezată în naosul paraclisului”, arată cei de la doxologia.ro.

Sursă foto: Facebook Arhiepiscopia Argeșului și Muscelului.

Citiți, de asemenea, pe anchetaonline.ro:

La parohia Găvana IV din municipiul Pitești. Meditații gratuite pentru elevii din anii terminali

<span style="color: #333333;font-size: 14pt">Articol scris de </span><a href="https://anchetaonline.ro/autor/ana-vlad/" target="_self">Ana Vlad</a>

Articol scris de Ana Vlad

Articole asemănătoare:

Citește articolele pe același subiecte: Arhiepiscopia Argeșului și Muscelului

Ultimele articole