Peste 6000 de locuințe au fost afectate de incendii anul trecut! Recomandările pompierilor

de | 15.01.2024 22:11 | Național, Lifestyle

Odată cu debutul sezonului rece, la nivel național s-a înregistrat o creștere semnificativă a numărului de incendii la locuințe și gospodării ale cetățenilor, arată datele publicate de IGSU – Inspectoratul General pentru Situații de Urgență.

Potrivit IGSU, 6.500 de locuințe au fost afectate de incendii anul trecut, iar persoanele vârstnice au fost principalele victime.

În cele mai multe dintre situații, cauzele probabile care au condus la producerea incendiilor au constat în sisteme de încălzire defecte, mijloace de încălzire improvizate sau nesupravegheate, coș de fum necurățat, instalații electrice defecte sau echipamente electrice improvizate.

În acest context pompierii spun că este important ca fiecare dintre noi să luăm măsuri pentru a evita producerea unor incendii. O atenție deosebită trebuie acordată siguranței copiilor, iar pompierii recomandă ca brichetele, chibriturile și alte surse de foc să fie păstrate în locuri unde aceștia nu au acces, să nu fie lăsați singuri în casă cu aragazul, mijloacele de încălzire sau aparatele electrice aflate în funcțiune.

La fel de important este ca cei mici să știe cum să utilizeze sursele de aprindere și cum să se comporte în situații de pericol.

Recomandările pompierilor

Pentru a evita astfel de situații, IGSU recomandă următoarele:

❗ curățați cel puțin o dată pe an coșul de fum și manifestați prudență maximă la utilizarea sobelor sau a altor echipamente folosite pentru încălzirea locuinței

❗ stingeți întotdeauna focul în sobă înainte de culcare și nu folosiți mijloace de încălzire (sobe, reșouri, calorifere electrice, aeroterme) cu defecte sau improvizații

❗ dotați locuința cu detectoare de fum și detectoare de gaze. Alarma produsă de aceste echipamente vă poate avertiza, în cazul producerii unui incendiu sau atunci când are loc o scăpare de gaze.

Foto Facebook IGSU

Citiți, de asemenea, pe anchetaonline.ro

Zeci de copii au ajuns la spital, după ce au mâncat la afterschool! Mâncarea, contaminată cu Salmonella

 

<span style="color: #333333;font-size: 14pt">Articol scris de </span><a href="https://anchetaonline.ro/autor/daniela-neacsa/" target="_self">Daniela Neacșa</a>

Articol scris de Daniela Neacșa

Absolventă a Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării, pasionată de fotografie și handmade.

Articole asemănătoare:

Citește articolele pe același subiecte: IGSU

Ultimele articole