Pitești: Angajații OMV Petrom, din nou în stradă

de | 12.12.2023 20:51 | Județean, Eveniment

Nemulțumiți de condițiile salariile oferite de Petrom în noul contract colectiv de muncă, sute de membri și lideri ai Sindicatului Național Petrom au ieșit, astăzi, din nou în stradă.

Ei au pichetat sediul central Petrom City din București, dar și sediile asset-urilor OMV Petrom din Suplacu de Barcău (Asset 1 Crișana Banat), Pitești (Asset 3 Muntenia Vest), Ploiești (Asset 7 Muntenia), Buzău (Asset Moldova), Craiova (Asset Oltenia), Constanța (Asset 10 Petromar). Un protest a fost organizat și în fața Rafinăria Petrobrazi.

Numărul impresionant de participanți reflectă unitatea și determinarea salariaților de a lupta pentru drepturile lor în fața ofertei inacceptabile a companiei. Protestul de astăzi reafirmă cerința vehementă a angajaților OMV Petrom pentru un Contract Colectiv de Muncă care să le ofere protecție și beneficii pe măsura contribuției lor esențiale la succesul companiei.”, transmit reprezentanții Sindicatului Național Petrom

Membrii sindicatului susțin că vor lupta până când vor obține un Contract Colectiv de Muncă care să reflecte eforturile și contribuțiile lor semnificative.

Revendicările salariaților, exprimate cu tenacitate în cadrul protestelor, vizează protejarea puterii de cumpărare pentru un trai decent, majorarea tichetelor de masă și menținerea drepturilor actuale, precum biletele de odihnă și tratament.

Sindicatul Național Petrom face apel la administrație să asculte vocea angajaților și să își îndrepte atenția către nevoile lor esențiale, contribuind astfel la menținerea unui mediu de lucru echitabil și motivant pentru toți.”, mai transmite Sindicatului Național Petrom

Potrivit unui comunicat al Sindicatului Național Petrom, salariații sunt nemulțumiți de oferta făcută de companie în cadrul negocierilor pentru semnarea noului contract colectiv de muncă, unde majorările salariilor nu sunt corelate la creșterile de prețuri.

Printre nemulțumirile salariaților care au determinat aceste proteste se numără oferta jignitoare propusă pentru evoluția viitoare a veniturilor, sub rata inflației, valoarea rușinos de mică a tichetului de masă, scăderea valorii de compensare a biletelor de tratament, periclitând refacerea capacității de muncă a angajaților”, se precizează în comunicatul transmis de SNP

Sindicaliștii susțin că noile salarii nu acoperă nici măcar rata inflației, iar angajații sunt desconsiderați, în condițiile în care compania raportează un profit de 2,5 miliarde de lei în primele 9 luni.

Membrii de sindicat vor să se asigure că fac tot ce le stă în putință pentru ca OMV Petrom să demonstreze că îi pasă, că își respectă angajații și că dorește să evite ca aceștia să fie privați de protecția unui Contract Colectiv de Muncă care expiră la data de 31.12.2023”, se mai precizează în comunicatul  Sindicatului Național Petrom.

Astfel de acțiuni vor avea loc și în cursul zilelor de 13, 14, 19 și 20 decembrie, până când nemulțumirile lor vor fi soluționate, anunță reprezentanții Sindicatului Național Petrom.

Foto Facebook Sindicatul Național Petrom.

Citiți, de asemenea, pe anchetaonline.ro

Patru transporturi agabaritice ajung în Pitești

<span style="color: #333333;font-size: 14pt">Articol scris de </span><a href="https://anchetaonline.ro/autor/daniela-neacsa/" target="_self">Daniela Neacșa</a>

Articol scris de Daniela Neacșa

Absolventă a Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării, pasionată de fotografie și handmade.

Articole asemănătoare:

Citește articolele pe același subiecte: OMV Petrom