Piteştiul ar putea găzdui Campionatul European de Handbal în 2026

de | 07.11.2023 17:20 | Din ediția tipărită, Eveniment, Pitești

România şi-a depus candidatura pentru organizarea Campionatului European de Handbal din 2026, iar Piteştiul este unul dintre oraşele propuse pentru a găzdui meciuri din cadrul acestei competiţii. Federaţia Europeană a primit trei oferte pentru organizarea campionatului ce va avea loc peste trei ani: una din partea Turciei, o candidatură comună din partea Cehiei şi Poloniei şi o alta propusă de România şi Slovacia.

Piteşti Arena – pe lista sălilor propuse de România pentru europenele de handbal

România şi Slovacia propun un turneu cu şapte oraşe-gazdă: Cluj-Napoca, Piteşti, Craiova, Bistriţa şi Bucureşti în România, precum şi Bratislava şi Kosice în Slovacia. Sala Polivalentă din Piteşti a devenit una dintre arenele preferate de mai multe federaţii sportive din ţara noastră pentru desfăşurarea unor competiţii şi meciuri importante şi a adus în municipiul nostru sportivi de top, precum partida dintre România şi Portugalia în urma căreia naţionala noastră s-a calificat la mondialele de handbal sau Campionatul European de Handbal Feminin Under 19.

În noiembrie şi decembrie, Federaţia Europeană de Handbal va evalua candidaturile, inclusiv prin trimiterea de reprezentanţi care să inspecteze Piteşti Arena pentru a vedea dacă sala oferă condiţiile necesare desfăşurării unei competiţii de o asemenea amploare. Decizia finală privind ţara sau ţările care va găzdui EURO 2026 la handbal feminin va fi luată pe 27 ianuarie 2024, la reuniunea Comitetului Executiv al Federaţiei Europene de Handbal.

Citiţi, de asemenea, pe anchetaonline.ro:

(Video) O fetiţă din Argeş – campioană mondială la karate în Japonia

<span style="color: #333333;font-size: 14pt">Articol scris de </span><a href="https://anchetaonline.ro/autor/nadia-ciochina/" target="_self">Nadia Ciochina</a>

Articol scris de Nadia Ciochina

Jurnalist de investigații și editor, cu 19 experiență în presă, autor și coordonator pentru numeroase proiecte media.

Articole asemănătoare:

Citește articolele pe același subiecte: Federația Română de Handbal | Pitești | Pitești Arena

Ultimele articole