(VIDEO) ,,Nebunie” în Pitești! A început ,,Simfonia Lalelelor” 2023

de | 21.04.2023 12:20 | Administrație, Județean, Lifestyle, Pitești, Știri

  • A început Simfonia Lalelelor la Pitești!

 

Zilele acestea Piteștiul redevine capitala florilor, prin derularea evenimentului „Simfonia Lalelelor”, care a ajuns la cea de-a 46-a ediție.

Anul acesta tematica expoziției florale a festivalului va fi, ”Pitești, de 50 de ani, Orașul lalelelor!”.

Pentru că este o sărbătoare a întregului oraș, florile vor putea fi admirate în parcurile și spațiile verzi din toate zonele municipiului,

Pentru prima dată, la evenimentul stradal vor participa și bebelușii Piteștiului, care, alături de mămicile lor, vor deschide ”Parada Florilor” printr-o drăgălașă mini-paradă ,,Bebe#celemaifrumoaseflori”!

Parada se desfășoară pe traseul Piața „Vasile Milea” – Piața Primărie și la ea participă atât elevi și preșcolari din unitățile de învățământ piteștene, cât și actori ai secției de copii ”Așchiuță” și ai Teatrului ,”Alexandru Davila”, elevi ai școlilor de dans, membri ai Casei Studentului și ai Palatului Copiilor, copii de la Centrul Județean de Cultură și Arte Argeș și de la Centrul Cultural Pitești, dar și alte persoane dornice să se alăture acestei manifestări de bucurie.

Ne dorim ca toți piteștenii și vizitatorii, alături de familie și prieteni, să facă parte din acest moment special al orașului nostru”, au transmis cei din administrația locală pe pagina de Facebook. 

simfonia lalelelor

Din fotografiile de mai jos puteți observa „nebunia” din centrul orașului. Elevi, preșcolari, educatori, profesori, copii și părinți, cu mic cu mare au ieșit și participă la deschiderea evenimentului din Pitești.

 

Simfonia Lalelelor 2023Simfonia 2023

Simfonia 2023Simfonia 2023

 

Iată care este programul complet al evenimentelor de astăzi, 21 aprilie:

  • 12:00 – 12:45 – „Parada Florilor”, pe traseul Piața „Vasile Milea” – Piața Primăriei, cu participarea elevilor din școlile și grădinițele din Pitești, a actorilor secției de copii „Așchiuță” a Teatrului „Alexandru Davila”, a reprezentanților școlilor de dans, a Casei Studenților, a Centrului Cultural Pitești, a Centrului Județean de Cultură și Arte Argeș și a piteștenilor doritori să se implice. Pentru prima dată, la evenimentul stradal participă și bebelușii, într-o drăgălașă paradă Bebe#celemaifrumoaseflori;
  • 13:00 – Deschidere „Simfonia Lalelelor” ediția a 46-a, Piața Primăriei: lansare baloane multicolore;
  • 13:00 – 14:30 – Vizitarea expoziției în aer liber din Parcul Lunca Argeșului, cu tematica „Pitești, de 50 de ani, Orașul lalelelor!”:
  • expoziție florală în aer liber și în pavilionul expozițional;
  • grădinile amenajate de școlari și preșcolari din Pitești;
  • târgul de flori.
  • 14:00 – 16:00 – spectacol organizat de Casa Studentului din Pitești, în Parcul Lunca Argeșului;
  • 14:00 – 20:00 – ateliere de creație floristică, oferite vizitatorilor festivalului, în pavilionul expozițional;
  • 13:00 – 20:00 – activități de timp liber pentru copii: pictură pe față, animație (magicieni, statui vivante, figurine uriașe, animatori pe picioroange);
  • 19:00 – 21:00 – Concert extraordinar al Filarmonicii din Pitești, în Parcul Lunca Argeșului – invitați: soprana Oana Șerban și tenorul Andrei Petre, dirijor Alexandru Ilie.

 

Și în Lunca Argeșului au început să participe tot mai multe persoane. Aceștia pot admira și se pot poza alături de aranjamentele de flori pregătite cu multă pasiune și dăruire.

 

Simfonia 2023Simfonia 2023

 

 


Citiți, de asemenea, pe anchetaonline.ro:

 

<span style="color: #333333;font-size: 14pt">Articol scris de </span><a href="https://anchetaonline.ro/autor/dana-andrei/" target="_self">Dana Andrei</a>

Articol scris de Dana Andrei

Editor și autor de content media, cu experiență în presa online, PR și în promovare social media. Absolvent al Facultății de Jurnalism și Comunicare.

Articole asemănătoare:

Citește articolele pe același subiecte: Simfonia Lalelelor

Ultimele articole