anchetaonline.ro

„Planul de mobilitate urbană durabilă al orașului Costești” – în consultare publică

de | 02.08.2023 09:45 | Știri, Administrație, Costești, Din ediția tipărită

Primăria Costeşti a publicat pe site-ul propriu „Planul de mobilitate urbană durabilă al orașului Costești”, document supus consultării publice.

Planul de mobilitate urbană durabilă reprezintă documentaţia complementară strategiei de dezvoltare teritorială şi a planului urbanistic general, fiind instrumentul de planificare strategică teritorială prin care este corelată dezvoltarea localităţii cu nevoile de transport ale persoanelor şi mărfurilor. Acest plan conţine o listă de intervenţii prin care sunt propuse rezolvări pentru problemele identificate în etapa de analiză a situaţiei actuale sau care sunt considerate strategice în contextul dezvoltării oraşului Costeşti, pentru perioada 2021-2027.

Elaborarea acestui document a început anul trecut, atunci când de altfel cetăţenii au fost invitaţi să completeze un chestionar pe pagina de internet a primăriei, răspunsurile lor la întrebări urmând să fie luate în considerare în conceperea planului de mobilitate.

Ce prevede planul de mobilitate al oraşului Costeşti

Planul de mobilitate urbană durabilă al orașului Costești prevede, printre altele, intervenţii majore asupra reţelei stradale (o parte din lucrări fiind deja realizate sau în curs de realizare), achiziţionarea de mijloace de transport public şi pentru elevi ecologice, construirea de staţii moderne de autobuz, reabilitarea şi extinderea trotuarelor etc. Cetăţenii oraşului pot consulta documentul pe site-ul primăriei – www.primariacostestiag.ro (detalii AICI), acolo unde pot afla mai multe informaţii despre viziunea şi obiectivele acestui plan.

Citiţi, de asemenea, pe anchetaonline.ro:

Miză importantă pentru constructori: asfaltări de 1,5 milioane euro la Costești

<span style="color: #333333;font-size: 14pt">Articol scris de </span><a href="https://anchetaonline.ro/autor/nadia-ciochina/" target="_self">Nadia Ciochina</a>

Articol scris de Nadia Ciochina

Jurnalist de investigații și editor, cu 19 experiență în presă, autor și coordonator pentru numeroase proiecte media.

Articole asemănătoare:

Citește articolele pe același subiecte: Primăria Costeşti