Planul de răpire al unei minore de 14 ani! Cum a fost planificat, în detaliu, atacul de noapte!

de | 13.01.2023 13:58 | Știri, Eveniment, Național

Un eveniment șocant a avut loc în data de 9 ianuarie, în Tălmaciu, Sibiu, unde o minoră de 14 ani a fost răpită în cursul nopții, în jurul orei 3.00, din propria casă. Părinții au fost cei care au sesizat dispariția fetei, precizând că patru bărbați mascați au intrat în casă, au luat-o pe fată cu forța și au băgat-o într-o mașină.

Acum, la câteva zile de la eveniment, detalii șocante au apărut.

Fata răpită se numește Luminița Carolea, și este o copilă în vârstă de 14 ani. La aproximativ 12 ore de la răpirea ei, fata a fost găsită într-un sat din județul Brașov, iar răpitorii au fost reținuți.

Ancheta în curs a scos la iveală detalii șocante.

Se pare că victima, tânăra de 14 ani, se cunoștea cu răpitorul, un tânăr de 23 de ani de pe internet. Cei doi au avut numeroase conversații pe rețelele de socializare, însă planurile lor au fost oprite de cele ale părinților fetei.

Se pare că fata este de etnie romă, iar conform tradițiilor, părinții acesteia au stabilit căsătoria ei cu un alt tânăr.

Răpitorul, tânărul de 23 de ani cu care conversa fata, și-a făcut un plan bine pus la punct care a implicat-o și pe mama acestuia, o femeie în vârstă de 46 de ani care se afla în mașina la momentul răpirii detei și care, conform adevărul.ro, este cercetată în acest caz.

Potrivit sursei citate, mama băiatului i-ar fi plătit pe cei patru mascați care au răpit-o pe fată și i-a așteptat chiar în mașină.

Mai mult de atât, răpitorii au încercat să îi pună pe polițiști pe rute false. Aceștia au dus-o pe minoră în mai multe locații, prima fiind într-o localitate componentă a orașului Avrig, Săcădete, unde era așteptată chiar de tânărul de 23 de ani. Alături de el, fata și-a continuat călătoria și aa ajuns la niște cunoștințe ale tânărului.

Fata a fost găsită de către polițiștii de la Investigații Criminale Sibiu, alături de ajutorul colegior din Brașov, într-o casă din satul Vad, comuna Șercaia, județul Brașov.

Luminița Carolea se află, în aceste momente, într-un centru social din Sibiu, unde a fost dusă după audieri.

Copila a fost dusă în regim de urgență la Centrul de Primire al Complexului de Servicii Prichindelul, fiindcă a fost găsită în lipsa unui părinte / tutore / reprezentant legal, conform purtătoarei de cuvânt a Direcției Generale pentru Asistență Socială și Protecția Copilului Sibiu, Beatrice Muntean, relatează sursa citată.

Fata va beneficia inclusiv de consiliere psihologică, asistență socială și medicală.

Lipsirea de libertate a unei persoane în mod ilegal se pedepsește cu închisoarea de la 1 la 7 ani. De asemenea, dacă se consideră lipsire de libertate şi răpire a unei persoane aflate în imposibilitatea de a-şi exprima voinţa ori de a se apăra și dacă fapta a fost săvârșită asupra unui minor, ca în cazul actual, pedeapsa cu închisoarea este cuprinsă între 3 şi 10 ani.

Sursa Foto adevarul.ro

Citiți, de asemenea, pe anchetaonline.ro

Alertă maximă! O minoră de 14 ani a fost răpită din casă de patru bărbați!

 

<span style="color: #333333;font-size: 14pt">Articol scris de </span><a href="https://anchetaonline.ro/autor/raluca-balasa/" target="_self">Raluca Bălașa</a>

Articol scris de Raluca Bălașa

Studentă a Facultății de Științe ale Educației, Științe Sociale și Psihologie, Jurnalism, pasionată de fotografie și content media, voluntară în cadrul redacției UPIT Media.

Articole asemănătoare:

Citește articolele pe același subiecte:

Ultimele articole