anchetaonline.ro

„Podul lui Putin” este ținta Ucrainei!

de | 17.06.2022 10:10 | Știri, Eveniment, Național

Generalul ucrainean Dmitro Marcenko a precizat, în cursul zilei de joi, că „Podul lui Putin”, care face legătura între Rusia și Peninsula Crimeea, va fi „ţinta numărul unu”, dacă Kievul va obţine armele necesare. Acesta a justificat faptul că Moscova foloseşte podul pentru a transportul de provizii în Crimeea şi în sudul Ucrainei, relatează agenția de presă dpa, preluată de Agerpres.

pod ucraina - „Podul lui Putin” este ținta Ucrainei!

Astfel, Ucraina a lăsat impresia că se pregătește să arunce podul construit de ruşi peste Strâmtoarea Kerci.

De asemenea, serviciile de informaţii militare din Ucraina au publicat un document de 300 de pagini cu detalii, în care este detaliată întreaga construcţie a podului. Aceștia au afirmat că informațiile provin din surse oficiale. Cu toate acestea, nu se cunoaște încă autenticitatea documentului.

pod rusia - „Podul lui Putin” este ținta Ucrainei!

De asemenea, și Moscova a avut un cuvânt de spus.

Dmitri Peskov , purtătorul de cuvânt al Kremlinului, a liniștit oamenii precizând că au fost luate toate măsurile de precauţie pentru a asigura securitatea Crimeei. Kremlinul este conştient de pericolul la care este expus podul, a adăugat Peskov.

De asemenea, nu este pentru prima dată când Ucraina face astfel de amenințări cu privire la podul din Crimeea.

 

putin pod - „Podul lui Putin” este ținta Ucrainei!

„Podul lui Putin” se întinde pe o lungime de 19 kilometri și este cel mai lung din Europa. Podul este singura structură feroviară (în plus față de cea rutieră) care face legătura dintre Rusia și Crimeea, provincia ucraineană anexată ilegal de statul rus în decursul anului 2014. Podul a fost construit în numai doi ani, iar inaugurarea a avut loc în 2018, făcută chiar de către președintele rus, care a traversat construcția la volanul unui camion. Astfel, președintele Vladimir Putin a spus despre acea zi că este „excepțională, de sărbătoare, istorică”. În anul următor, a fost inaugurată și partea feroviară a podului.

Podul Crimeei este un punct foarte important de trecere pentru logistica militară rusă, permițând ca strâmtoarea Kerci să fie străbătută în mai puțin de o jumătate de oră.

crimea pod - „Podul lui Putin” este ținta Ucrainei!

Dacă podul va fi atacat, Ucraina ar avea dublu de câștigat. Pe lângă o victorie simbolică, aceasta ar reuși ruperea legăturii dintre Crimeea și Rusia. Provincia anexată ar fi astfel izolată de Rusia, iar singurele puncte de trecere ar fi prin sudul Ucrainei sau prin mare.

Atacarea construcției este un obiectiv strategic al armatei ucrainene. Podul reprezintă un punct de tranzit important pentru echipamentele militare, cum ar fi rachetele Bastion-P cu care rușii au lovit pista aeroportului din Odesa.

Sursa Foto Digi24

 

Citiți, de asemenea, pe anchetaonline.ro

Avertizare ANM! Instabilitate atmosferică în toată țara!

<span style="color: #333333;font-size: 14pt">Articol scris de </span><a href="https://anchetaonline.ro/autor/raluca-balasa/" target="_self">Raluca Bălașa</a>

Articol scris de Raluca Bălașa

Studentă a Facultății de Științe ale Educației, Științe Sociale și Psihologie, Jurnalism, pasionată de fotografie și content media, voluntară în cadrul redacției UPIT Media.

Articole asemănătoare:

Citește articolele pe același subiecte: Rusia | Ucraina | Vladimir Putin