Poiana Lacului. Ultimele zile în care se mai acordă bonificație la plata integrală a impozitului!

de | 23.03.2023 15:29 | Știri, Administrație, Din ediția tipărită, Județean

Primăria Poiana Lacului reamintește cetățenilor din localitate faptul că – potrivit prevederilor legale -până la data de 31 martie, persoanele fizice care plătesc integral taxele și impozitele locale pe anul în curs beneficiază de o bonificație în cuantum de 10%.

Dările se pot plăti atât la ghișeul din interiorul Primăriei Poiana Lacului, cât și online prin aplicația Ghiseul.ro, aceasta permițând achitarea taxelor la orice oră din zi sau din noapte, fără a mai depinde de programul de la casierie.

Conform legii, impozitele și taxele anuale datorate bugetului local se achită în două tranșe.

Primul  termen este 31 martie, iar al doilea 30 septembrie. Însă, pentru a stimula plata anticipată, se acordă această reducere celor care achită într-o singură tranșă obligațiile la buget, în primele 3 luni ale anului.

În cazul în care persoanele nu plătesc impozitul la timp, vor primi acasă o somație prin care vor fi înștiințați că figurează cu sume restante. Dacă nu achită sumele restante nici după această etapă, după caz, vor primi popriri asupra disponibilităților bănești (de natură salarială, pensii, chirii etc) precum și poprire pe conturile bancare.

 


Citiți, de asemenea, pe anchetaonline.ro:

Bilete noi de tratament balnear pentru pensionarii argeșeni

<span style="color: #333333;font-size: 14pt">Articol scris de </span><a href="https://anchetaonline.ro/autor/dana-andrei/" target="_self">Dana Andrei</a>

Articol scris de Dana Andrei

Editor și autor de content media, cu experiență în presa online, PR și în promovare social media. Absolvent al Facultății de Jurnalism și Comunicare.

Articole asemănătoare:

Citește articolele pe același subiecte: Poiana Lacului

Ultimele articole