anchetaonline.ro

Putere sporită pentru polițiștii locali! Ce sancțiuni vor da aceștia

de | 11.10.2022 09:19 | Știri, După locație, După subiect, Eveniment, Național

Un proiect de lege adoptat luni de Senatul României prevede ca Poliția Locală să dețină mai multă putere. Astfel, agenții vor putea da amenzi cetățenilor pentru o faptă, care se află în prezent doar în jurisdicția Poliției Rutiere.

Conform proiectului, proprietarul unui autoturism va fi obligat să comunice polițiștilor datele de identificare ale persoanelor care îi conduc mașina.

Momentan, doar polițiștii de la Rutieră au dreptul de a cere aceste date și de a da amenzi.

Prin urmare, Poliția Locală ar putea cere aceste date atunci când o mașină staționează sau oprește neregulamentar.

Cei care nu oferă datele șoferului, la valoarea actuală a punctului de amendă, pot primi sancțiuni între 1.305 și 2.900 de lei.

Iniţiativa legislativă are ca obiect de reglementare amendarea OUG nr. 195/2002 privind circulaţia pe drumurile publice, republicată, cu modificările şi completările ulterioare, în sensul stabilirii şi în sarcina Poliţiei locale a posibilităţii de a solicita proprietarului sau deţinătorului mandatat al unui vehicul datele de identificare ale persoanei căreia i-a încredinţat vehiculul pentru a-l conduce pe drumurile publice, iar în cazul nerespectării transmiterii informaţiilor solicitate să poată constata contravenţiile şi să aplice sancţiunile corespunzătoare”, se arată în proiectul de lege.

Proiectul a fost depus de mai mulți deputați PNL, fiind adoptat cu 101 voturi “pentru”, 11 “împotrivă” şi trei abţineri. Camera Deputaților este for decizional.

Foto BZI

Citiți, de asemenea, pe anchetaonline.ro:Ț

Percheziții în Pitești și Bascov! Bărbat arestat pentru pornografie infantilă și trafic de droguri!

<span style="color: #333333;font-size: 14pt">Articol scris de </span><a href="https://anchetaonline.ro/autor/ana-maria-tomescu/" target="_self">Ana Maria Tomescu</a>

Articol scris de Ana Maria Tomescu

Editor și autor de content media, cu 6 ani de experiență în presa online, autor a peste 5000 de titluri, specialist PR și social media. Absolvent al Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării, cu master în Științele Comunicării.

Articole asemănătoare:

Citește articolele pe același subiecte: Camera Deputaților | Senatul României