Polițiști moderni! Amenzi direct din aplicație!

de | 18.04.2023 17:19 | După locație, După subiect, Eveniment, Național, Știri

Polițiști moderni! Amenzi direct din aplicație!

Anul 2023 aduce o veste bună pentru polițiștii de la Rutieră. Nu vor mai scrie cu pixul procesele verbale. Sindicatul Europol împreună cu o echipă de programatori au dezvoltat o aplicație care ușurează munca agenților din trafic, care scriu de mână peste un milion de procese verbale de contravenție pe an.

În prezent, timpul alocat de către polițiști, pentru scrierea unei amenzi , durează, în medie, 10-15 minute, în funcție de abaterile constatate.

Potrivit euronews.ro aplicația a fost construită de la zero de Sindicatul Europol, împreună cu o echipă de programatori care și-a oferit serviciile gratuit.

Noi am finalizat-o, am și testat-o în teren, funcționează foarte bine, iar săptămâna viitoare o vom preda Poliției Române cu titlu gratuit pentru a fi utilizată cât mai repede. Aplicația trebuie doar conectată la bazele de date ale Poliției. Ea va putea fi folosită din primul moment fără niciun fel de costuri. Ceea ce polițistul trebuia să realizeze manual și într-un timp foarte mare, aplicația va putea să realizeze pe loc prin interogarea simultană a mai multor baze de date. Reduce timpul alocat pentru scrierea procesului verbal chiar și cu 70%, depinde de fapte.” susține Cosmin Andreica, președintele Sindicatului Europol

Astfel munca oamenilor legii va fi ușurată, deoarece vor putea scrie amenda direct în aplicație, vor putea verifica dacă ITP-ul sau asigurarea sunt valabile, precum și dacă șoferul este căutat pentru încălcarea legii.

Aceasta va putea fi instalată pe tabletele pe care polițiștii le folosesc și are presetate toate tipurile de contravenții și descrierile faptelor, în proporție de peste 90%. În plus, documentele pot fi scanate în program pentru un control mai rapid potrivit sursei citate.

Procesul verbal va fi generat automat din aplicație, iar șoferii vor putea plăti amenzile pe loc cu cardul.

 În situația în care contravenientul, de exemplu, e un element de noutate, dorește să plătească pe loc contravenția cu cardul, aplicația are și funcția de POS, lucru care permite plata pe loc și, implicit, și imprimarea procesului verbal de contravenție și a dovezii plății. Asta pentru că, alături de aplicație, avem o imprimantă mobilă care are un cost relativ redus.” afirmă Cosmin Andreica, președintele Sindicatului Europol

Acest proces va duce și la eliminarea situațiilor în care șoferii au scăpat de amendă pentru că polițiștii au notat greșit datele șoferului sau ale mașinii.

Ea va fi utilă mai ales în perioada sărbătorilor, când controalele se întețesc, iar numărul amenzilor crește considerabil.

foto descriptiv digi24.ro

Citiți, de asemenea, pe anchetaonline.ro

IPJ Argeș a aplicat peste 500 de amenzi în perioada Sărbătorilor Pascale!

 

 

<span style="color: #333333;font-size: 14pt">Articol scris de </span><a href="https://anchetaonline.ro/autor/daniela-neacsa/" target="_self">Daniela Neacșa</a>

Articol scris de Daniela Neacșa

Absolventă a Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării, pasionată de fotografie și handmade.

Articole asemănătoare:

Citește articolele pe același subiecte: Poliția Română

Ultimele articole