Polițiștii au dat amenzi de peste 2,7 milioane de lei, în ultimele 24 de ore

de | 09.12.2023 13:34 | Național, Lifestyle

În ultimele 24 de ore, la nivel național, polițiștii au dat amenzi de peste 2,7 milioane de lei şi au fost constatate peste 5.764 de fapte contravenționale.

Poliţia Română a transmis sâmbătă, printr-un comunicat de presă, că în ultimele 24 de ore, poliţiştii au intervenit la 2.544 de evenimente, dintre care 2.178 au fost sesizate de cetățeni prin 112.  În urma activităţilor desfăşurate au fost aplicate 5.764 de sancțiuni contravenționale, în valoare de 2.729.109 lei.

La data de 8 decembrie a.c., polițiștii au acționat, la nivel național, pentru a preveni faptele antisociale, organizând 458 de acțiuni și au intervenit la 2.544 de evenimente, dintre care 2.178 au fost sesizate de cetățeni prin 112.

De asemenea, au fost depistate 33 de persoane urmărite național sau internațional, față de care au fost dispuse măsurile legale, iar în cauzele instrumentate au fost dispuse 69 de măsuri preventive.”, transmite Poliția Română

În intervalul menționat mai sus, poliţiştii rutieri au desfăşurat activităţi pentru creşterea siguranţei în trafic, fiind constatate 86 de infracţiuni la regimul circulaţiei pe drumurile publice.

În urma acțiunilor, oamenii legii au reţinut 397 de permise de conducere, 37 pentru alcool, 76 pentru viteză și 4 pentru droguri. Totodată au fost retrase 208 certificate de înmatriculare.

Acțiunea Blocada

Tot ieri, în cadrul acțiunii BLOCADA, la nivel național, peste 3.600 de polițiști și jandarmi au acționat, în sistem integrat, pentru asigurarea unui climat de ordine publică, prevenirea faptelor cu violență, prevenirea traficului și consumului de droguri, precum și pentru creșterea gradului de siguranță rutieră.

În cadrul acestei acțiuni au fost verificate 5.916 autovehicule și legitimate 9.648 de persoane. De asemenea, au fost efectuate 2.451 de testări cu dispozitive etilotest/alcooltest și 112 cu aparatul din dotare, pentru depistarea conducătorilor aflați sub influența substanțelor psihoactive.

Pe parcursul acțiunii Blocada, polițiștii au constatat 27 de infracțiuni la regimul circulației pe drumurile publice, dintre care 9 de conducere sub influența alcoolului și 3 de conducere sub influența drogurilor.  În urma celor constatate, oamenii legii au reținut 170 de permise de conducere, dintre care 24 pentru alcool și 42 pentru viteză. Totodată, au retras 120 de certificate de înmatriculare.

Siguranța cetățenilor este o prioritate! În acest sens, structurile Ministerului Afacerilor Interne acționează permanent pentru prevenirea și combaterea oricăror evenimente care pot afecta liniștea comunității, fiind pregătite să intervină atunci când situația o impune.”, transmite Poliția Română

Acțiunile polițiștilor și jandarmilor pentru menținerea unui climat optim de ordine și siguranță publică vor continua și în perioada următoare

Foto descriptiv  monitorulbt.ro

Citiți, de asemenea, pe anchetaonline.ro

Atenție, șoferi! Mai multe transporturi agabaritice vor trece prin Argeș

<span style="color: #333333;font-size: 14pt">Articol scris de </span><a href="https://anchetaonline.ro/autor/daniela-neacsa/" target="_self">Daniela Neacșa</a>

Articol scris de Daniela Neacșa

Absolventă a Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării, pasionată de fotografie și handmade.

Articole asemănătoare:

Citește articolele pe același subiecte: Poliția Română

Ultimele articole