În iunie, în cadrul Poliției Argeș, s-au desfășurat două concursuri de ocupare a unor funcții de conducere din cadrul Serviciului de Investigare a Criminalității Economice, respectiv șef Birou 1 – Investigarea Criminalității din Mediul de Afaceri și șef Birou 3 – Investigații Complexe, însă, în loc să se lase cu numiri pe post, s-a lăsat cu tam-tam.
Deși primii clasați au obținut un punctaj mai mare de nota 9 la singura probă, cea de interviu pe teme profesionale, în urma unui denunț care ridica suspiciuni de fraudă s-a deschis o anchetă a anticorupției. În plus, în mod surprinzător, inspectorul-șef al Poliției Argeș, Marian Badea, a decis invalidarea celor două concursuri pentru conducerea structurilor SICE, eliminându-i astfel din schemă pe polițiștii care trebuiau să fie unși pe funcții, respectiv Adrian-Florin Lică și Robert Gheorghe. Numai că cei doi nu au stat cu mâinile în sân și au cerut suspendarea ordinului și anularea deciziei de invalidare.
O primă bătălie deja a fost câștigată. Săptămâna trecută, pe 14 septembrie, Tribunalul Argeș s-a pronunțat în cazul lui Adrian-Florin Lică, cel care a câștigat, în urma concursului, șefia Biroului 1. Instanța a admis cererea de suspendare a actului prin care se invalida concursul pe post, până la pronunţarea instanţei de fond. Decizia Tribunalului este executorie, ceea ce înseamnă că Adrian-Florin Lică trebuie să își primească noua funcție pentru care a candidat.
Pe 24 august, și cel care a luat cea mai mare notă la concursul pentru șefia Biroului 3, Robert Gheorghe, a primit câștig de cauză. Tribunalul Argeș a decis suspendarea executării notei de prezentare nr. 245463/11.07.2022 emise de IPJ Argeş – Serviciul Resurse umane, aprobate de şeful IPJ Argeş, până la pronunţarea instanţei de fond, adică suspendarea aplicării actului prin care se invalida concursul pentru funcția de șef în cadrul SICE.
Al treilea proces lăsat cu suspendarea deciziei conducerii IPJ Argeș
Aceste scandaluri din Poliția Argeș vin după un altul care a avut loc la început de an. În ianuarie, comandantul Poliției Mioveni, Cristian Mihalcea, a cerut continuarea activității și amânarea ieșirii la Pensie. Deși avea acest drept, Direcția de Informații și Protecție Internă nu i-a dat avizul, cu toate că de la nivel județean primise un răspuns favorabil. Cum a fost scos forțat din sistem, acesta a atacat decizia în instanță, iar pe 28 martie, Tribunalul Argeș a admis cererea de suspendarea dispoziției de încetare a raporturilor de serviciu, decizie executorie, care l-a readus la conducerea Poliției Mioveni.