Polițiștii locali îi vor putea amenda pe cei care folosesc trotinete electrice și încalcă regulile de circulație

de | 15.12.2023 23:19 | Național, Importante, Lifestyle

Creșterea numărului de accidente în care sunt implicate trotinetele electrice determină parlamentarii să ia măsuri mai stricte de reglementare a circulației acestora.
Conducătorii de trotinete vor fi amendați, pentru încălcarea regulilor de circulație, inclusiv de Poliția Locală, relatează antena3.ro
Preşedintele Klaus Iohannis a promulgat legea potrivit căreia Poliţia Locală are atribuția de a aplica sancțiuni conducătorilor de trotinete electrice.
Până acum, polițiștii locali puteau sancționa numai pietoni, bicicliști, conducători de mopede și de căruțe, dar nu și trotinetiști, singurii care aveau competențe în acest sens fiind polițiștii rutieri.
Actul normativ promulgat de către şeful statului modifică art. 7 alin. (1) lit .j) din Legea nr.155/2010, iar în domeniul circulaţiei pe drumurile publice poliţia locală are şi atribuţia de a constata contravenţii şi aplica sancţiuni pentru încălcarea normelor rutiere de către pietoni, biciclişti, conducători de mopede, trotinete electrice şi vehicule cu tracţiune animală.
Foto descriptiv fanatik.ro

Citiți, de asemenea, pe anchetaonline.ro

Bătrână de 82 de ani-agresată, jefuită și violată de doi tineri, în propria casă

<span style="color: #333333;font-size: 14pt">Articol scris de </span><a href="https://anchetaonline.ro/autor/daniela-neacsa/" target="_self">Daniela Neacșa</a>

Articol scris de Daniela Neacșa

Absolventă a Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării, pasionată de fotografie și handmade.

Articole asemănătoare:

Citește articolele pe același subiecte: