anchetaonline.ro

Cu ce viteză circula polițistul argeșean care a ucis o fetiță pe trecerea de pietoni

de | 03.05.2022 20:45 | Știri, Curtea de Argeș, După locație, După subiect, Eveniment, Național

Polițistul din Curtea de Argeș care a accidentat mortal o fetiță de 11 ani, în luna ianuarie, în București, circula cu viteza de 88 km/h, arată raportul final, întocmit de expertul specializat în circulația rutieră.

Expertiza tehnică de circulație în cazul acestei tragedii a fost prezentată, marți, 3 mai, la Parchetul de pe lângă Judecătoria Sectorului 1.

Raport final. Polițistul Popescu a circulat cu 88 km/h atunci când a accidentat fetițele pe trecerea de pietoni. Neatenția, ignorarea semnelor de circulație și viteza excesivă, toate cuprinse în culpa polițistului. Se mai arată că mașina MAI era corespunzătoare din punct de vedere tehnic”, a transmis Adrian Cuculis, avocatul familiei Raisei.

A scăpat de control judiciar

Amintim că la începutul lunii aprilie, avocatul familiei Raisei, fetița ucisă, a transmis că polițistul nu mai este sub control judiciar, iar decizia instanței este inexplicabilă:

Politistul Popescu NU mai are control judiciar. Pe scurt poate să conducă, să plece din ţară, să facă orice. În 18.03.2022 la umbra “războiului” Popescu scapă de orice urmă de control judiciar dupa ce a accidentat mortal o fată, iar pe alta a trimis-o în zeci de zile de îngrijiri medicale”, spunea avocatul Adrian Cuculis.

Pe 13 ianuarie 2022, două copile, Raisa și Marina, au fost spulberate pe o trecere de pietoni pe Bulevardul Laminorului din București, iar Raisa și-a pierdut viața din cauza rănilor. Potrivit cercetărilor, polițistul se afla singur în mașină și nu era în misiune. Totodată, acesta ar fi avut pornite doar semnalele luminoase, nu și pe cele acustice.

De asemenea, procurorii au transmis că mașina de poliție circula cu viteza peste limita legală, în urma unei expertize efectuate pentru a se stabili exact viteza cu care autoturismul se deplasa.

Avocatul familiei Raisei a solicitat și proba cu testul poligraf, însă procurorii de la Parchetul de pe lângă Judecătoria Sectorului 1 Bucureşti, au spus că nu este acceptată.

Polițistul argeșean avea doar două luni de pregătire

Constantin Popescu ar fi lucrat în Marea Britanie până în anul 2016. A intrat în Poliția Română în anul 2017, fiind angajat din sursă externă în structura MAI, fără a avea studii de specialitate. Angajarea, așa cum se procedează în cazul încadrărilor din sursă externă, s-a făcut pe baza diplomei de Bacalaureat și a testului de cunoștințe legislative.

După producerea accidentului, agentul a sunat la 112 și a anunțat evenimentul, spunând că este agent de poliție aflat în timpul serviciului. Totodată, ar fi solicitat sfaturi unuia dintre dispecerii cu care a vorbit pentru a ajuta fetița și ar fi cerut să fie trimisă de urgență o ambulanță.

Polițistul ar fi apelat de 4 ori numărul de urgențe 112, iar într-una dintre convorbiri, fiind întrebat dacă se afla în misiune atunci când a lovit cele două fetițe pe trecerea de pietoni, acesta ar fi răspuns: „Da, da, da”.

Am lovit-o, am lovit-o pe trecerea de pietoni, mi-a sărit în faţă. Un copil, un copil, un copil”, a spus polițistul unuia dintre dispeceri.

Ce să-i fac, ce să-i fac? Ce să-i… e plină de sânge, e plină de sânge, a pierdut foarte mult sânge! Dar se mişcă, ce să-i fac? Spuneţi-mi ce să-i fac!”, adaugă el.

Dispecerul l-a sfătuit ca victima să rămână jos, să nu se mişte şi eventual să o aşeze în poziţia de siguranţă, poliţistul întrebându-l: “Pe stânga? Pe partea stângă? (…) Să trimiteţi pe cineva, vă rog!”.

Potrivit Poliției Capitalei, în ziua respectivă agentul participase la verificări privind respectarea măsurilor anti-COVID la patru unităţi de învăţământ, iar la momentul accidentului făcea verificări solicitate de Evidenţa Populaţiei.

Din datele puse la dispoziţie, până la acest moment, de către subunitatea de poliţie, rapoartele poliţiştilor şi verificările efectuate de structura de control intern, a reieşit că pe parcursul zilei de 13 ianuarie, poliţistul în exercitarea atribuţiilor de serviciu a participat, conform unui plan de acţiune, la verificări privind modul în care sunt respectate prevederile privind unele măsuri pentru prevenirea şi combaterea efectelor pandemiei de COVID-19, verificări ce au avut loc la patru unităţi de învăţământ. Ulterior, poliţistul s-a deplasat pentru soluţionarea unor lucrări, verificări solicitate de către structura de evidenţă a populaţiei. Poliţistul nu se îndrepta spre vreo unitate de învăţământ şi nu urma sa susţină vreun curs”, a precizat Poliţia Capitalei la momentul respectiv.

Citiți, de asemenea, pe anchetaonline.ro:

DIICOT: Fată de 15 ani recrutată pentru exploatare pe site-uri de dating!

dating1 fata exploatata

<span style="color: #333333;font-size: 14pt">Articol scris de </span><a href="https://anchetaonline.ro/autor/ana-maria-tomescu/" target="_self">Ana Maria Tomescu</a>

Articol scris de Ana Maria Tomescu

Editor și autor de content media, cu 6 ani de experiență în presa online, autor a peste 5000 de titluri, specialist PR și social media. Absolvent al Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării, cu master în Științele Comunicării.

Articole asemănătoare:

Citește articolele pe același subiecte: Curtea de Argeş | Poliția Română | Raisa