anchetaonline.ro

Atenție! Un nou virus trimis prin sms-uri atacă telefoanele

de | 03.05.2022 21:48 | Știri, După locație, După subiect, Lifestyle, Național

Rețeaua de telefonie mobilă Telekom avertizează în privința atacurilor cibernetice din această perioadă și atrage atenția în legătură cu un malware care circulă printr-un sms cu un link. Reprezentanții companiei sfătuiesc toți clienții să nu acceseze link-ul respectiv, deoarece va fi declanșat un malware care va prelua controlul mesageriei.

Un nou malware afecteaza in prezent telefoanele mobile si circula printr-un SMS continand un link la accesarea caruia este preluat controlul aplicatiei de mesagerie a telefonului, ceea ce iti poate genera costuri suplimentare semnificative. Verifica pagina https://mobile.telekom.ro/informare-practici-frauduloase/ pentru a afla ce ai de facut sa fii in siguranta. Echipa Telekom Mobile!”, au transmis reprezentanții companiei Telekom.

Ce transmite Telekom

Atenție la atacurile prin SMS!În ultimele zile, a fost semnalată o nouă campanie de Smishing (FluBot). Vă recomandăm să nu accesați link-urile primite din surse necunoscute prin SMS/MMS, să acordați atenție aplicațiilor pe care urmează să le instalați pe telefonul mobil, precum și drepturilor acordate acestora și să parcurgeți informațiile puse la dispoziție de Directoratul Național de Securitate Cibernatică (DNSC)

• Vă recomandăm să parcurgeți cu atenție mesajele pe care le primiți de la destinatari necunoscuți și să nu deschideți linkurile incluse în text.

• Dacă ați primit un astfel de mesaj, vă recomandăm să-l ștergeți imediat.

• Protejați-vă datele și dispozitivele, nu furnizați informații confidențiale persoanelor necunoscute, indiferent de forma prin care vă sunt solicitate – telefonic sau prin mesaje scrise.

• Nu contactați numere necunoscute, cu atenție sporită asupra numerelor internaționale.

• Nu accesați linkuri sau pagini web care imită identitatea vizuală a unor organizații cunoscute.Vezi câteva exemple de moduri prin care poți fi păcălit:

• Ai câștigat un premiu, dar site-ul nu este telekom.ro și nu există afiliere cu Telekom Romania Mobile.

• Ești invitat să completezi un formular cu datele personale pe unul dintre site-urile pentru care nu există afiliere cu Telekom Romania Mobile.

• Sunt publicate comentarii false cu imagini de pe internet, pentru a-ți inspira încredere.

• Ți se promite livrarea premiilor în schimbul unor bani și la prețuri nerealiste.

• Menționează cuvintele „Termeni și Condiții” fără ca pagina din site să fie disponibilă.• Îți oferă informații menite să-ți câștige încrederea (de exemplu, livrarea DHL).”, a avertizat compania.

 

Foto: HLN

NOU! Ce mașini din România vor avea altă culoare pentru numărul de înmatriculare

<span style="color: #333333;font-size: 14pt">Articol scris de </span><a href="https://anchetaonline.ro/autor/ana-maria-tomescu/" target="_self">Ana Maria Tomescu</a>

Articol scris de Ana Maria Tomescu

Editor și autor de content media, cu 6 ani de experiență în presa online, autor a peste 5000 de titluri, specialist PR și social media. Absolvent al Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării, cu master în Științele Comunicării.

Articole asemănătoare:

Citește articolele pe același subiecte: