anchetaonline.ro

De azi! Aceste mașini vor avea altă culoare pentru numărul de înmatriculare

de | 27.06.2022 18:13 | Știri, După locație, După subiect, Lifestyle, Național

Luni, 27 iunie, a fost eliberat primul număr de înmatriculare verde. Astfel, începând de astăzi mașinile electrice înmatriculate în România pot avea numere de culoare verde.

Acesta este primul număr de înmatriculare verde eliberat. De ce verde? Fiindcă poți face diferența! Protejează și tu mediul înconjurător! Vă reamintim că de astăzi, cele 17.000 de vehicule electrice înmatriculate în România, pot beneficia de numere de culoare verde. În cazul mașinilor deja înmatriculate care respectă criteriile de acordare a «numerelor verzi», acestea vor putea fi preschimbate, la cerere, începând de astăzi”, anunță MAI într-o postare pe Facebook.

Potrivit Ordinului comun al ministrului Mediului, apelor și pădurilor, al ministrului Afacerilor interne și al viceprim-ministrului, ministrul Transporturilor și infrastructurii, mașinile înmatriculate în România care au emisii zero vor avea numere de culoarea verde.

Numere de înmatriculare dedicate mașinilor nepoluante vor funcționa ca un pașaport verde pentru acest tip de autovehicule.
Prin identificarea clară și vizibilă a vehiculelor nepoluante în trafic, creăm cadrul pentru acordarea unor facilități celor care le utilizează: fie că vorbim de parcare gratuită, acces permis în zone cu emisii reduse, reduceri de taxe și impozite, autoritățile locale, în special cele din marile aglomerări urbane, vor avea un instrument de lucru foarte util”, a transmis ministrul Mediului, Tánczos Barna, în luna mai, atunci când s-a anunțat măsura legislativă ce urma să fie luată.

numar verde - De azi! Aceste mașini vor avea altă culoare pentru numărul de înmatriculare

 

Conform Ministerului de Interne, modificarea legislativă urmărește “asigurarea vizibilității acestor categorii de vehicule în traficul rutier, pentru stimularea introducerii pe piață a autovehiculelor de transport nepoluante, inițierea unui cadru legal care să permită facilitarea accesului acestora la infrastructura de reîncărcare cu energie electrică, stabilirea unor politici de transport eco sustenabile, menite să facă față traficului intens, precum și protejarea mediului înconjurător”.

Datele Direcției Regim Permise de Conducere și Înmatriculare a Vehiculelor arată că în România sunt înmatriculate aproximativ 17.000 de autovehicule cu emisii zero – mașinile pur electrice sau cu pilă de combustie cu hidrogen.

 

Foto autobild.ro

Citiți, de asemenea, pe anchetaonline.ro:

Fără fițe! Emma Răducanu conduce o Dacia Sandero, deși are contract de milioane cu Porsche

Citește articolele pe același subiecte:
<span style="color: #333333;font-size: 14pt">Articol scris de </span><a href="https://anchetaonline.ro/autor/ana-maria-tomescu/" target="_self">Ana Maria Tomescu</a>

Articol scris de Ana Maria Tomescu

Editor și autor de content media, cu 6 ani de experiență în presa online, autor a peste 5000 de titluri, specialist PR și social media. Absolvent al Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării, cu master în Științele Comunicării.

Articole asemănătoare: