Pompierii argeșeni continuă misiunea de sprijin pentru comunitățile afectate din Galați

de | 01.10.2024 20:18 | Județean, Lifestyle

Astăzi, în jurul prânzului, un nou contingent format din 32 de pompieri argeșeni a plecat spre Galați pentru a oferi sprijin comunităților afectate de inundații. Aceștia se alătură echipelor deja aflate în teren, având ca obiectiv principal înlăturarea efectelor dezastrului și restabilirea stării de normalitate în regiunile afectate.

Pompierii argeșeni sunt conștienți de dificultățile cu care se confruntă gospodăriile afectate, multe dintre ele având nevoie urgentă de curățare. În special, persoanele vârstnice și cele fără ajutor sunt cele care depind de sprijinul echipelor de intervenție.

Încă sunt gospodării care așteaptă să fie curățate și locuințe în care oamenii nu se pot întoarce. În multe dintre situații, persoanele afectate sunt oameni în vârstă, fără ajutor, astfel că noi, pompierii militari, suntem printre cei în care își pun baza.
Nu ne rămâne decât să vă urăm misiuni în siguranță, dragi camarazi și să vă întoarceți sănătoși acasă!”, transmite ISU Argeș

Reamintim că ciclonul Boris a lăsat în urmă distrugeri imense în județele Galați și Vaslui, unde 7 persoane și-au pierdut viața din cauza inundațiilor. Viiturile au afectat zeci de mii de oameni, iar apele furioase au distrus tot ce le stătea în cale.

Străzile au fost măturate, iar o cale ferată a fost ruptă în două. Recoltele au fost devastate, iar animalele de casă au fost ucise.

Până pe 19 septembrie 2024, inundațiile din județele Vaslui și Galați au dus la moartea a 3.203 animale, 14.066 de păsări și 291 de familii de albine.

Mai multe informații despre inundații găsiți AICI.

Foto: ISU Argeș

Citiți, de asemenea, pe anchetaonline.ro

Țestoasă salvată dintr-un șanț plin de noroi de către pompierii argeșeni, în Galați

<span style="color: #333333;font-size: 14pt">Articol scris de </span><a href="https://anchetaonline.ro/autor/daniela-neacsa/" target="_self">Daniela Neacșa</a>

Articol scris de Daniela Neacșa

Absolventă a Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării, pasionată de fotografie și handmade.

Articole asemănătoare:

Citește articolele pe același subiecte: Argeș | Galați | Vaslui

Ultimele articole