Pompierii români – Misiune de stins incendii în Franța!

de | 14.08.2022 14:09 | Știri

Începând cu ora 8 a acestei dimineți, pompierii execută operațiuni de stingere în Boutox, în cadrul sectorului 2 de intervenție, coordonați de  ofițerul de legătură al țării gazdă.

isu desen pompieri - Pompierii români - Misiune de stins incendii în Franța!

În acest modul de 36 de pompieri, încadrează 5 mașini de stingere incendii de pădure, 2 autospeciale de stins incendii de capacitate mică, 1 cisternă de 12.000 l și un microbuz se află dislocați în zona Boutox. Cisterna de 12.000 l asigură un rol foarte important prin autonomie sporită misiunilor de stingere, fiind utilizată pentru alimentarea continuă cu apă a autospecialelor.

Misiunile executate de către personalul modulului RO-GFFF-V constau în identificarea și lichidarea focarelor ascunse, precum și de menținere a unei linii de protecție între frontul incendiului și zona neafectată.

Misiunea de sprijin pe care România o oferă autorităților franceze aflate în lupta cu incendiile de vegetație s-a realizat prin deplasarea unui modul specializat de intervenție format din 77 de pompieri salvatori, cu mijloace de intervenție specifice.

Ajutorul se acordă în baza solicitării de asistență internațională formulată de guvernul Republicii Franceze prin Mecanismul European de Protecție Civilă.”, scrie ISU Argeș.

 

Citiți, de asemenea, pe anchetaonline.ro

ACUM! Accident cu 2 autoturisme în Rădești!

<span style="color: #333333;font-size: 14pt">Articol scris de </span><a href="https://anchetaonline.ro/autor/raluca-balasa/" target="_self">Raluca Bălașa</a>

Articol scris de Raluca Bălașa

Studentă a Facultății de Științe ale Educației, Științe Sociale și Psihologie, Jurnalism, pasionată de fotografie și content media, voluntară în cadrul redacției UPIT Media.

Articole asemănătoare:

Citește articolele pe același subiecte: ISU

Ultimele articole