Cod portocaliu de viscol puternic în Argeș și alte 24 de județe!

de | 11.03.2023 10:53 | Știri

Meteorologii Administrației Naționale de Meteorologie au emis, pentru ziua de astăzi, sâmbătă, 11 martie, și mâine, duminică, 12 martie, avertizări de Cod portocaliu și Cod galben de viscol puternic, valabile pentru 25 de județe ale țării, printre care și județul Argeș, conform Antena 3 CNN.

meteo - Cod portocaliu de viscol puternic în Argeș și alte 24 de județe!

Sursa Foto Antena 3 CNN

Astfel, avertizarea meteo de COD PORTOCALIU este valabilă în intervalul 11 martie, ora 14:00 – 12 martie, ora 04:00. În acest interval este preconizat, la munte la altitudini de peste 1500 m, vânt ce va avea intensificări susținute, cu rafale de peste 120…140 km/h, va fi viscol puternic și vizibilitate foarte scăzută.

Avertizarea meteo COD GALBEN este valabilă în intervalul 12 martie, ora 04:00 – 12 martie, ora 15:00 și sunt așteptate, local și temporar, intensificări ale vântului în cea mai mare parte a Moldovei cu viteze de 55…70 km/h, precum și în Carpații Meridionali și de Curbură cu rafale de peste 70…90 km/h.

În intervalul menționat, la munte la altitudini de peste 1500 m, vântul va avea intensificări susținute, cu rafale de peste 120…140 km/h, va fi viscol puternic și vizibilitate foarte scăzută.
❗RECOMANDĂRI❗
❗Evitați să porniți la drum pe timp de viscol şi ninsoare puternică, iar dacă deplasarea este absolut necesară, informați-vă în prealabil dacă pe traseul stabilit nu sunt drumuri blocate.
❗Înainte de plecare, asigurați-vă că autovehiculul este echipat corespunzător pentru circulaţia în condiţii de iarnă (anvelope specifice sezonului rece, lanţuri antiderapante, lopată, săculeţ cu nisip etc.).
❗Urmăriți la posturile radio/TV buletinele meteorologice și recomandările autorităților.
❗Evitați atingerea stâlpilor sau firelor căzute la pământ.
❗Evitați adăpostirea sau trecerea prin apropierea copacilor, stâlpilor, panourilor publicitare, construcţiilor cu elemente de arhitectură ce pot fi uşor dislocate, precum şi a imobilelor aflate în construcţie.
Informații despre modul de comportare în cazul producerii unor situații de urgență pot fi obținute prin accesarea platformei naționale de pregătire în situații de urgență https://fiipregatit.ro și aplicația de mobil DSU care poate fi descărcată gratuit de pe App Store și Google Play.”, transmite ISU Argeș.

Foto descriptiv.

Citiți, de asemenea, pe anchetaonline.ro

Atenție! O copie falsă a paginii ChatGPT face victime!

<span style="color: #333333;font-size: 14pt">Articol scris de </span><a href="https://anchetaonline.ro/autor/raluca-balasa/" target="_self">Raluca Bălașa</a>

Articol scris de Raluca Bălașa

Studentă a Facultății de Științe ale Educației, Științe Sociale și Psihologie, Jurnalism, pasionată de fotografie și content media, voluntară în cadrul redacției UPIT Media.

Articole asemănătoare:

Citește articolele pe același subiecte: Google