Atenție! O copie falsă a paginii ChatGPT face victime!

de | 11.03.2023 09:26 | Știri, Eveniment, Național

Specialiștii în securitate cibernetică au aflat de o nouă amenințare. Este vorba despre o pagină ce imită cunoscuta platformă ChatGPT, pentru a păcăli potențiali investitori.

Întreaga înșelătorie începe de la un email care conține un link periculos.

Accesarea acestui link vă va duce către versiune falsă a platformei ChatGPT, unde sunt prezentate oportunități financiare atrăgătoare de până la 10.000 dolari pe lună, conform Antena 3 CNN.

După trecerea printr-o serie de întrebări, falsul site ChatGPT, solicită verificarea faptului că răspunsurile provin de la o persoană reală, și va cere introducerea unei adrese de email și a unui număr de telefon valide.

O dată ce pașii până acum sunt urmați, victima va fi sunată de un reprezentant pentru a-i descrie modalitățile de câștig rapid prin piața de criptomonede, petrol și acțiuni internaționale, cu o investiție minimă de 250 euro.

 

Foto descriptiv.

Citiți, de asemenea, pe anchetaonline.ro

Dosar penal după un show erotic organizat de 8 martie

<span style="color: #333333;font-size: 14pt">Articol scris de </span><a href="https://anchetaonline.ro/autor/raluca-balasa/" target="_self">Raluca Bălașa</a>

Articol scris de Raluca Bălașa

Studentă a Facultății de Științe ale Educației, Științe Sociale și Psihologie, Jurnalism, pasionată de fotografie și content media, voluntară în cadrul redacției UPIT Media.

Articole asemănătoare:

Citește articolele pe același subiecte:

Ultimele articole